Hirdetés
Magyarország

Legyőzte a DVTK a PEAC-ot a SIÓ Kupa nyitányán

DVTK - Hun-Therm - NKA Universitas PEAC 81-65 (11-19, 24-19, 22-18, 24-9)

53. SIÓ Kupa
Városi Sportcsarnok, Szekszárd

DVTK - Hun-Therm: Aho N. 5, Bacsó 4, Bernáth 6/3, Jovanovics 18/6, Green 15. Csere: Kányási 17/6, Kiss 12/3, Aho T. 2, Oláh 2.

NKA Universitas PEAC: Laczkó 11/9, Wentzel 7, Calhoun -, Burdick 13, Kiss 18. Csere: Simon 9/9, Szücs 3, Kaszás-Pap 2, Sanczez 2, Olawuyi -.

Fotó: hunbasket.hu / DVTK – Hun-Therm

Hirdetés

A Szekszárdon megrendezésre kerülő 53. SIÓ Kupa első elődöntőjében az NKA Universitas PEAC ellen játszott mérkőzést a DVTK – HUN-Therm. A találkozón végül 81-65-ös diósgyőri siker született, ezzel eldőlt, csütörtökön a döntőben lesz érdekelt Völgyi Péter együttese.

A pécsi gárda kezdte jobban a találkozót, – a mérkőzés elején nem találta a ritmust a DVTK (2-14) – ám Völgyi Péter csapata a negyed végére végül tíz pont alá csökkentette a különbséget. Ekkor 11-19 állt az eredményjelzőn. A második játékrészt aztán nagy lendülettel kezdte a diósgyőri együttes és a 16. percre, 26-26-os állásnál pedig már az egyenlítés is összejött. A félidő végén azonban a PEAC volt az élesebb, így a nagyszünet utáni folytatást a pécsi gárda várhatta előnyből (35-38).

A harmadik negyedben folyamatosan változott melyik csapat állt éppen nyerésre – fej-fej mellett haladtak a résztvevő felek. A második játékrész után azonban a harmadikat is a DVTK – HUN-Therm nyerte, és 57-56-nál a vezetést is átvette. A mérkőzés végét is Völgyi Péter csapata bírta jobban, akik végül 81-65-re megnyerték a kiélezett mérkőzést.

A DVTK – Hun-Therm legeredményesebbje a 18 pontos Milica Jovanovic lett, míg Kányási Veronika 17 pontot ért el, az NKA Universitas PEAC csapatánál pedig Kiss Virág jutott 18 egységig.

A mérkőzést követően a résztvevő felek a következőképpen értékeltek:

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK – Hun-Therm): “Az első és a második félidő elejébe is belealudtunk, de örülök neki, hogy mindkétszer gyorsan vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ezen a mai találkozón az összeszokottság döntött. Mindkét csapatban voltak hiányzók, ettől függetlenül nagyon örülök, hogy kis fiatal csapatommal holnapután döntőt tudunk játszani itt a Sió Kupán.”

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Kemény mérkőzés volt. Még csak tizenegy napja dolgozunk együtt, ez meglátszik a teljesítményünkön, nem vagyunk még meccskondícióban. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben jól is játszottunk, de elemeznünk kell, hogy a második félidőben mi volt a probléma, miért estünk vissza. Ezen kell javítanunk és dolgoznunk.”

Hirdetés