Hirdetés
Archivum

Legyõzte Csehországot és továbbjutott a csoportból a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott óriási csatában 74-70-re legyõzte a házigazda Csehországot a 2017-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság A-csoportjában. Ezzel a mieink két forduló után egy gyõzelemmel és egy vereséggel állnak, így a hétfõi eredményektõl függetlenül továbbjutottak a csoportból.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Drámai izgalmakat élhettünk át a mérkõzésen. A telt háznyi közönség elõtt zajló találkozó kiegyenlített elsõ félidõt hozott, melynek végén 38-38 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyed elejét egy hosszú magyar kosárcsend határozta meg, de szerencsére védekezésben ekkor sem esett szét a válogatottunk. Ennek megfelelõen a hazaiak nem tudtak ellépni. A harmadik etap utolsó két percébe 50-47-es cseh elõnyrõl érkeztünk, de Nagy-Bujdosó Nóra és Simon Zsófia tripláival fordított válogatottunk. Végül 8-0-val zárva ezt a szakaszt 55-50-re vezettek a mieink 30 perc után.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A negyedik negyedben is folytatódott Nagy-Bujdosó remeklése, aki végül 21 ponttal, közte öt sikeres triplával zárt. Amikor az ötödik triplája is célt ért, 65-61-re vezettünk 5 perccel a vége elõtt. Ezt követõen Fegyverneky Zsófia vette át a vezér szerepét. Kifejezetten szép és eredményes támadásokat vezettünk. Amikor Fegyverneky 18. pontját jegyezte, már 72-65-es elõnybe kerültünk 1 perc 6 másodperccel a lefújás elõtt.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A cseheket lélektanilag megfogták remek dobásaink, de utolsó erõtartalékait mozgósítva még felzárkóztak. Hanusova triplája 72-70-re hozta fel õket és ekkor még 25 másodperc maradt az órán. Idõkérés után támadtunk és a csehek végül Fegyverneky Zsófinak ütöttek oda. Válogatottunk klasszisának azonban nem remegett meg a keze, mindkét büntetõt értékesítette és 74-70 után már nem tudtak a hazaiak közelebb kerülni. A dudaszó után, amikor a 7 gólpasszt kiosztó és 10 pontot elérõ Courtney Vandersloot idõn túli triplája behullott, már a pályán ünnepelt összeölelkezve válogatottunk.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A magyar csapat régen nyert ennyire fontos mérkõzést nagy tornán. Kiváló csapatteljesítmény volt, ahol a fentebb kiemelt egyéni mutatók mellett minden pályára kerülõ játékosunk értékes megmozdulásokkal járult hozzá a sikerhez.

BÕVEBB BESZÁMOLÓ IT OLVASHATÓ.

Eredmény
Csehország – Magyarország 70-74 (20-24, 18-14, 12-17, 20-19)

Statisztika

Hirdetés