Hirdetés
Archivum

Legyõzte Romániát, elõdöntõs az U20-as válogatott a B-divíziós Eb-n:

:

Hirdetés

A magyar válogatott meggyõzõ játékkal 66-47-re legyõzte Romániát az U20-as B-divíziós Európa-bajnokság középdöntõjében. Ezzel a magyar csapat a csütörtöki, horvátok elleni találkozó eredményétõl függetlenül biztosan ott van az elõdöntõben.

Esélyesként várta a mérkõzést a magyar válogatott, de mindenképpen figyelemre méltó volt, amilyen jól kezdte a tornát a román együttes. A találkozót Nagy Dorottya duplája vezette fel. Ezt követõen riválisunk 5-2-re fordított. Innentõl azonban végig a válogatottunk akarata érvényesült. Egy 9-0-s futással 12-5-re lépett el a magyar csapat. Kuttor Enikõ 6 ponttal vette ki a részét ebbõl a sorozatból. Az elsõ szakasz végén már 17-7-es elõnyben voltak a mieink. A második negyed elején Horváth Kriszti és Weninger Virág növelte 21-7-re a vezetést. Ezt követõen sokáig 13 pont környékén állt be a különbség, majd a félidõ hajrájában Dubei Debóra triplájával és Weninger büntetõivel 33-18-as elõnyre tettünk szert.

Az elsõ 20 perc játéka alapján klasszis különbség mutatkozott a két gárda között. Lényegesen jobban szedték a mieink a lepattanókat és a dobószázalékok között is nagy különbséget láthattunk. A román válogatottnak a harmadik negyed elején még volt egy felzárkózása, ekkor 33-21-ig jöttek fel. Erre azonban Markó Dorina válaszolt, majd amikor Horváth Bernadett triplája is célt ért, már 17 ponttal vezettünk. Ezek a percek döntõnek bizonyultak. Kuttor növelte tovább az elõnyt, szerzett labdából Horváth Bernadett is ziccert értékesített. 42-21-nél már kétszer annyi pontunk volt, mint ellenfelünknek. A záró szakasznak 51-31-rõl vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte, minden játékosunk pályára lépett és szépen megoszlottak a pontok is.

A magyar válogatott 66-47-es gyõzelmével biztosította a helyét az elõdöntõben. Ami azonban legalább ilyen fontos, hogy kifejezetten meggyõzõ játékot láthattunk. Nyoma sem volt a hétfõi kisebb bizonytalanságoknak. A 47-23-ra megnyert lepattanócsata, a 41.6%-os dobóteljesítmény, a 13 szerzett labda, a festékbõl szerzett 30 pont egy feljutásra esélyes csapat teljesítményét tükrözi. A magyar válogatottban Kuttor Enikõ 13 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmény
Magyarország U20 – Románia U20 66-47 (17-7, 16-11, 18-13, 15-16)

Statisztika

Hirdetés