Hirdetés
3x3

Legyőzte Szlovéniát a magyar válogatott Szolnokon

Magyarország - Szlovénia 21-17

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 6
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Takács Emese 8, Tóth Orsolya 7, Tenyér Zsófia 3, Kovács Kitti 3.

:

Hirdetés

Győzelemmel kezdte a szolnoki U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája forduló csütörtöki tornáját a magyar válogatott. A mieink nagy csatában 21-17-re múlták felül Szlovéniát.

Két helyen változott a magyar keret, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya marad a szerdai négyesből. Pusztai Petra és Jáhni Zsófia helyére Takács Emese és Kovács Kitti került be. Az összecsapás elején Szlovénia került lépéselőnybe. Az első három percben Tóth Orsi négy pontjával és Tenyér Zsófia találatával tartotta a lépést válogatottunk. Az első megszakítás végül 9-5-ös szlovén vezetésről érkezett el.

A mérkőzés középső szakaszára kiegyenlítődött a játék képe. Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya mellé Takács Emese és Kovács Kitti is felzárkózott a pontszerzőket tekintve. Ennek megfelelően egyre közelebb kerültek a magyar lányok. Az utolsó négy percbe érkezve a második megszakításnál már 12-11-re felzárkóztunk és teljesen nyílt volt a meccs.

Visszatérve a pályára, Takács Emese vette át a vezér szerepét. Rögtön betalált, amivel 12-12-nél egyenlítettünk. A duplájával pedig 14-12-nél a vezetést is átvettük. A szlovénok 14-14-nél egyenlítettek. A folytatásban viszont Tóth Orsi villant meg, majd Kovács Kitti értékesített büntetőket. Takács Emese duplái pedig döntőnek bizonyultak. 1 perc 56 másodperccel a vége előtt megszerezte a 21. pontját a válogatottunk.

Mivel korábban Csehország 15-11-re legyőzte Szlovéniát, így nagyon egyszerű a képlet a folytatást nézve. A 19 óra 5 perckor kezdődő Csehország-Magyarország találkozó győztese vívja a csütörtöki döntőt Ausztriával, a vesztes 20 óra 30 perctől Szlovákiával mérkőzhet.

A találkozók ÉLŐBEN ITT KÖVETHETŐEK.

Hirdetés