Hirdetés
Magyarország

Lehengerlő játékkal nyert a DVTK Belgiumban

Kangoeroes Mechelen - DVTK Hun-Therm 60-96 (25-26, 16-18, 6-23, 13-29)

Euroliga, 9. forduló
Willebroek, Sporthal De Schalk
Amel Dahra (Franciaország), Esperanza Mendoza Holgado (Spanyolország), Laure Coanus (Franciaország) - Alexander Faassen (Hollandia)

Kangoeroes Mechelen: Berkani 18/9, Morrison 12/3, Nauwelaers 7/3, Bruyndoncx 2, Bertsch 16/3. Csere: Van Gils, Denys 2, Courthiau 3, Kibedi, Rembiszewska.

DVTK Hun-Therm: Green 10, Aho N. 2, Garbin 8/6, Guirantes 21/6, Bernáth 19/9. Csere: Kányási 14/3, Grigalauskyte 11/3, Bacsó 2, Vég-Dudás, Kiss 9.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 9. fordulójának záró mérkőzésén a DVTK HUN-Therm lehengerlő játékkal, szurkolói elképesztő biztatása közepette 96-60-as sikert aratott a belga Kangoeroes Mechelen otthonában.

Villámrajtot vett a DVTK. Ugyan Lisa Berkani szerezte a mérkőzésen az első találatot, de ezt követően Bernáth Réka, Cheridene Green, Arella Guirantes és Darcee Garbin villanásaival gyorsan magához ragadta a vezetést a magyar együttes. Három és fél perc után már 16-7 állt az eredményjelzőn. Joggal szólt a vastaps a csapatot Belgiumba is elkísérő fantasztikus diósgyőri szurkolóktól! Ennél a 9 pontos vezetésnél egy kicsit megtorpant a DVTK és 18-14-re szépített a Mechelen. Kányási Veronika két találata törte meg a mieink kosárcsendjét. Fordulatokban azonban nem volt hiány. Az első szakasz hajrájában 22-16 után két triplával egyenlített a Mechelen. Innen viszont Arella Guirantes és Monika Grigalauskyte révén 26-22-re újra elszakadt a DVTK, hogy aztán Ziomara Morrison triplája alakítsa ki az első etap 26-25-ös eredményét. A DVTK legeredményesebbje a 7 pontos Bernáth Réka volt, míg Cheridene Green 6 egységnél járt. A második szakasz első találatát is Ziomara Morrison szerezte. A DVTK első pontjai pedig Kiss Angelika nevéhez fűződtek. Támadásban egy csendesebb negyed bontakozott ki, de ezzel együtt tartotta pár pontos előnyét a DVTK.

Fotó: FIBA.Basketball

Kulcsfontosságú volt, hogy a hazaiak minden ritmusváltásra irányuló kísérletére sikerült válaszolni. 32-27 után például Morgan Bertsch négy pontjával 32-31-re feljött a Mechelen, de erre Darcee Garbin és Cheridene Green felelt. Bernáth Réka triplája után pedig 39-33-nál már újra hat egység választotta el a feleket. A félidő végjátékában újabb rohamokat indított a belga alakulat, Völgyi Péter időt is kért, hogy felkészítse erre a tanítványait. Összességében sikerült tartani a 3-5 pontos különbséget. 20 perc után 44-41-re ment a magyar csapat. Az első félidőben a DVTK a 28 mezőnykísérletéből 17-et értékesített, ami 60%-os mezőnymutatót jelentett. A két csapat stílusa közötti különbséget jól szemlélteti, hogy a belgáknak 43 mezőnykísérletük volt és abból értékesítettek 15-öt. A harmadik negyedet Arella Guirantes és Bernáth Réka találatai vezették fel. Nagy energiákat mozgósítva kezdtek a mieink. Nem telt el három perc és Darcee Garbin triplája után 53-41-nél 10 pont felett járt a differencia. Belga időkérést követően is lendületben marad a DVTK. Monika Grigalauskyte és Arella Guirantes pontjait jegyezhettük fel ekkor.

Fotó: FIBA.Basketball

Monika Grigalauskyte tripláját követően 65-43-nál már 20 pont fölé nőtt a különbség. A DVTK elképesztő futást mutatott be, 67-44-nél 23-3-as szériában voltak a mieink. Ezzel együtt pedig a magyar szurkolóktól volt hangos a csarnok. Végül 23-6-ra nyerte a harmadik negyedet Völgyi Péter együttese. A DVTK ebben a periódusban a 17 kísérletéből 10-et értékesített, miközben Guirantes 9, Grigalauskyte 7 pontot szerzett a harmadik etapban. Nagy futásokat mutatott be a korábbi meccsein a Mechelen, de a játék képe nem ígért hazai feltámadást a záró szakaszra és ez szerencsére nem is következett be. Tett érte a DVTK, mely kiváló ritmust diktált, extrán támadott és a védőmunkája is magas szintű volt. A különbség 71-51-ig ebben a 20 pontos dimenzióban mozgott, majd innen jött az utolsó hat perc és egy 19-2-es diósgyőri széria, ami kialakította a végeredményben megjelenő kiütéses különbséget. Extázisban kosárlabdáztak a mieink. Az utolsó két percben Vég-Dudás Anna és Bacsó Zsófia is pályára került. Bacsó pontot is szerzett. Végül 96-60-ra nyert a DVTK.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés