Hirdetés
Archivum

Lehet szavazni a FIBA Europe év játékosára:

:

Hirdetés

A FIBA Europe nyilvánosságra hozta azon játékosok nevét, akikre az év játékosa választáson szavazni lehet. Az év fiatalja címért Sara Krnjic is versenyben van.

A FIBA Europe top10-es listáját idén is diplomatikusan alakították ki. Az júniusi Európa-bajnokságon elsõ hat helyén végzett válogatottak meghatározó emberei és a spanyol Alba Torrens kapott helyett rajta. A listán szerepelnek olyan nevek, mint a veterán Sandra Mandir, a montenegrói válogatott és a Polkowice húzóembere Iva Perovanovic vagy a fáradhatatlan török irányító Birsel Vardarli, akik bár évek óta aktívan ott vannak a nemzetközi körforgásban, de az év játékosa elismerés közelébe sem kerülhettek.

Az év fiatalja választáson az U20-as újvidéki és az U18-as nagyváradi Európa-bajnokság, illetve az U19-es chilei Világbajnokság legjobbjai között válogattak az illetékesek. A listán helyet kapott Sara Krnjic is, aki a szerb válogatottban 15.8 pontot és 11.4 lepattanót átlagolt az U20-as EB-n, ahol az All-Star ötösbe is beválasztották.

Jelöltek:

Az év játékosa:	        Az év fiatalja:    
Elena Danilochkina (RUS) 	Farhiya Abdi (SWE)
Emilie Gomis (FRA)    	Nika Baric (SLO)
Sandrine Gruda (FRA)    	Hind Ben Abdelkader (BEL)
Sandra Mandir (CRO)    	Queralt Casas (SPA)
Iva Perovanovic (MNE)   	Sara Krnjic (SRB)
Maria Stepanova (RUS)    	Olesia Malashenko (UKR)
Alba Torrens (SPA) 	    Emma Meesseman (BEL)
Birsel Vardarli (TUR)    	Astou Ndour (SPA)
Eva Viteckova (CZE)    	Anastasia Shilova (RUS)
Nevriye Yilmaz (TUR)     	Artemis Spanou (GRE)
Hirdetés