Hirdetés
Magyarország

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a TFSE-MTK

TFSE-MTK - Sepsi-SIC 57-76 (16-16, 9-14, 17-30, 15-16)

Felkészülési mérkőzés
MTK Kosárlabda Csarnok, Budapest
Papp P., Nagy V., Goda L.

TFSE-MTK: Theodoreán 10/3, Baa, Tóth 2, Pavel 14, Jenkins 15/9. Csere: Herman, Szeitl 6/6, Németh 3, Burján, Király 3/3, Dúl 4.

Sepsi-SIC: Pasic 14/6, Miljkovic 14, Neagu, Podar 11/9, Fraser 16. Csere: Ghizila 8/3, Orbán 8, Catinean 3/3, Croitoru, Nemes.

Fotó: Sepsi-SIC Facebook

Hirdetés

Vasárnap este lejátszotta első felkészülési mérkőzését a TFSE-MTK. Hazai pályán az Euroliga selejtezőre készölő, román bajnoki címvédő Sepsiszentgyörgyöt fogadta a fővárosi együttes és 76-57-re alulmaradt.

A TFSE-MTK színeiben már pályára léphetett a légiósok közül a csapatkapitány Chanise Jenkins és Elisabeth Pavel. Chante Stonewall játékára azonban még nem számíthatott a szakmai stáb. Az első negyeden fej-fej mellett haladt a két együttes. 10 perc után 16-16 állt az eredményjelzőn. A második szakasz első felében sem változott a játék képe. A negyed felénél 23-23-as eredményt regisztrálhattunk.

A félidő hajrájában került lépéselőnybe a Sepsi-SIC. A nagyszüetben 30-25-re vezettek. A harmadik etap elején ugrott meg a differencia a felek között. 16-5-ös sorozattal 46-30-ra lépett el a Sepsiszentgyörgy. A záró szakasznak 60-42-ről vágtak neki a felek. Kiegyenlített negyed végén alakult ki a 76-57-es végeredmény.

A TFSE-MTK legeredményesebbje a 15 pontos Chanise Jenkins volt, míg Elisabeth Pavel 14 ponttal és 9 lepattanóval zárt. A Sepsi-SIC együttesében a Vasas Akadémia korábbi légiósa Brianna Fraser ért el 16 pontot.

Köszönjük a Sepsinek, hogy eljöttek hozzánk és, hogy megtiszteltek minket a kemény védekezésükkel. Nagyon hasznos edzőmeccsen vagyunk túl. Támadásban es védekezésben is rengeteg van még bennünk. Nem volt még teljes csapatedzésünk, ez latszik a támadójátékunkon, Ellynek egy edzése volt, Chante-nak pedig még egy sem, ő ezért nem játszott ma.

Nem szeretnénk kapkodni a felkészülésben, hiszen rendkívül heterogén a játékosállományunk. Sok fiatal van, akikkel egészen az alapokról indultunk. Összességében biztató a lányok hozzáállása, mindenki motivált es sikerre éhes. Jövő héten megkezdjük az ötödik hetet a felkészülésben, most már több taktikai, mint erőnléti edzés lesz. Nagy terhelésnek vannak kitéve a lányok, három nap alatt két bajnokkal játszunk, ennél jobb lehetőségünk nincs a fejlődésre. Igyekszünk napról napra egy kicsit előrébb lépni.

– nyilatkozta lapunknak a mérkőzés után Magyar Bianka vezetőedző.

A TFSE-MTK szeptember 7-én, kedden a Sopron Basket ellen folytatja az előszezonban. A Sepsi-SIC a BKG-PRIMA Szigetszentmiklóssal mérkőzik legközelebb.

Fotó: Sepsi-SIC Facebook

Hirdetés