Hirdetés
Archivum

Lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését az amerikai válogatott:

:

Hirdetés

Miután a hétvégén megkezdte a felkészülést az olimpiára az amerikai válogatott, az éjszakai órákban az elsõ edzõmérkõzésükre is sor került. Ezen nagy csatában 88-84-re gyõzték le a szûkített keretbõl kimaradó játékosok alkotta USA Select Team-et.

Az „USA vs. USA” mérkõzéseknek az olimpiák elõtt vannak hagyományai. A feltörekvõ fiatalok, illetve a bõ keret tagjai ellen lejátszott találkozók vezetik fel általában a felkészülési meccsek sorát. Mondani sem kell, hogy az USA Select Team keretével is bõven aranyesélyes lenne Rióban az amerikai válogatott, ennek megfelelõen pedig igazán szoros mérkõzés kerekedett.

Az elsõ negyedet a Select Team kezdte jobban és egészen 19-8-ra léptek el. Ezt követõen azonban Diana Taurasi 7 pontjával felzárkózott az olimpiai csapat. Végül egy negyed után 22-17 állt az eredményjelzõn. A második szakaszban 13-2-es sorozattal fordított Geno Auriemma gárdája és a félidõben már 43-40-re vezettek. A harmadik negyedben tovább nõtt a különbség. A játékrész végén egy 7-0-s futással 67-55-re lépett el az olimpiai együttes.

A záró szakasz tartogatott még egy fordulatot. Natasha Howard vezérletével, aki egymaga 18 pontot szerzett a negyedik negyedben, egy 17-3-as futással fordított a Select Team. Három és fél perccel a lefújás elõtt 78-76-ra vezettek. Breanna Stewart egyenlített az olimpiai válogatott részérõl, a hajrában pedig Maya Moore higgadt büntetõzése döntött.

A Select Team nagy erõbedobásra kényszerítette az olimpiára készülõ játékosokat. Geno Auriemma is rendkívül hasznosnak ítélte a mérkõzést.

Az amerikaik felkészülése már a szupertornájukon folytatódik, ahol Ausztráliával, Franciaországgal és Kanadával mérkõznek.

A torna hivatalos programja

Július 27., szerda – Delaware
Ausztrália – Kanada
Franciaország – Egyesült Államok

Július 29., péntek – Bridgeport
Ausztrália – Franciaország
Egyesült Államok – Kanada

Július 31., vasárnap – New York
Kanada – Franciaország
Ausztrália – Egyesült Államok

Eredmény
USA Select Team – USA olimpiai válogatott 84-88 (22-17, 18-26, 15-24, 29-21)

Statisztika

Hirdetés