Hirdetés
Archivum

Lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését válogatottunk:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdte szereplését a Burgosban zajló nemzetközi felkészülési tornán a magyar válogatott. Az elsõ találkozójukon a mieink 66-57-es vereséget szenvedtek Törökországtól.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetságe (MKOSZ)

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetságe (MKOSZ)

A kisebb sérüléssel bajlódó Studer Ágnes nélkül állt fel a magyar csapat Törökország ellen. Határ Bernadett duplája vezette fel az összecsapást. Török részrõl két triplát is hozott az elsõ öt perc és ezekkel lépéselõnybe került riválisunk. Az elsõ szakasz végén 15-8 után 6-0-s sorozattal felzárkózott a magyar csapat, de Kiah Stokes duplája zárta a negyedet, amivel 17-14-re módosult az állás. A második etapban másfél perc alatt 23-14-re elléptek a törökök, így Székely Norbert idõkérése állította meg a játékot. A folytatásban Lelik Réka lépett elõ vezérré. Egymaga 7 pontot szerzett a második 10 percben. A félidõ utolsó három és fél percében 35-23 után 10-3-as sorozattal 38-33-ra felzárkóztunk. A harmadik negyedben folytatódott a mieink jó sorozata. Határ Bernadett két duplája azt jelentette, hogy 38-37-nél egy pontra csökkent a hátrány.

Az összecsapáson összesen 11 triplát értékesítõ török gárda jó távoli dobásaira építve azonban õrizte elõnyét. A harmadik játékrész közepén 51-41-nél újra elérte a 10 pontot a differencia. A harmadik etap hajrájában Horti Dóra villant meg kétszer egymás után és így 51-47-nél ismét látótávolságba értünk. A záró szakasznak 53-49-rõl vágtak neki a felek. A játékrész legelején egy újabb török tripla érkezett. Ezt egy hosszabb gólcsend követte, nem szabad elfelejteni, hogy mindkét gárda elsõ felkészülési találkozóját vívta. Az utolsó három percbe érkezve két legeredményesebb játékosunk, a 16 pontos Lelik Réka és a 15 egységig jutó Határ Bernadett még 57-54-re visszahozta válogatottunkat. A hajrában azonban a törökök nem engedték ki a vezetést és 66-57-es sikert arattak. Vasárnap 16 óra 30 perctõl folytatja szereplését a tornán a magyar együttes. Ellenfelünk a spanyol-lett csata vesztese lesz.

Eredmény

Magyarország – Törökország 57-66 (14-17, 19-21, 16-15, 8-13)


Statisztika

Galéria

Hirdetés