Hirdetés
Archivum

Lejátszotta elsõ mérkõzését Spanyolországban az U17/U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken este Logrono városában a magyar U17/U18-as válogatott lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését a házigazda Spanyolországgal. Kiegyenlített találkozón 65-63-ra alulmaradt a magyar együttes.

Csütörtökön érkezett meg az észak-spanyolországi Logrono városába a magyar küldöttség. Ahogy arról a beharangozónkban hírt adtunk, 15 fõs kerettel kelt útra válogatottunk. Kiválóan kezdõdött a találkozó. A szoros elsõ percek után fokozatosan a mieink kerültek elõnybe. 10 perc játékot követõen 23-17-re vezettünk. A második szakasz elején egyenlítettek a spanyolok, de a folytatásban ismét a magyar csapat járt elõrébb. A félidõt 8-0-val zártuk, így 40-30-ra mentek a mieink.

A harmadik etap elsõ találatát is a magyar csapat jegyezte. A folytatásban pedig a 10 egységet is átlépte az elõnyünk. A harmadik szakasz hajrája viszont a spanyoloknak sikerült jobban. Az utolsó 10 percnek így 55-49-rõl vágtak neki a felek. Itt 57-55-nél fordítottak a szigorúan védekezõ hazaiak. Egylabdás végjáték kerekedett, melybõl riválisunk jött ki gyõztesen. A két csapat szombaton este 19 órától ismét összeméri az erejét.

Eredmény
Spanyolország – Magyarország 65-63 (17-23, 13-17, 19-15, 16-8)

Nyilatkozat
Völgyi Péter: „Óriási nyomás alatt tartottak bennünket a spanyolok az egész mérkõzésen, végig korrekt játékvezetés mellett. Amikor letámadás ellen tudtunk ötletesen játszani, könnyû kosarakat dobtunk, de a koncentrációnk elfogyott az utolsó negyedre. A végjátékban meccslabdánk volt, de nem sikerült fordítanunk.”

Statisztika

Hirdetés