Hirdetés
Archivum

Lejátszotta elsõ tétmeccsét a Szeviép – Szeged:

:

Hirdetés

Éles mérkõzésen is bemutatkozott a Szeviép-Szeged megfiatalított csapata. A Hepp-kupa elsõ fordulójában a Tisza-partiak az újonnan igazolt játékosaik remek teljesítményével könnyedén, 21 ponttal verték a Baját.
 

Szerdán immár tétmeccsen is bizonyíthattak a Szeviép-Szeged fiatalja. A szabályok értelmében Németh, Keller és Farkasinszki nem léphetett pályára a Hepp-Kupa címvédõjénél a sorozat szerdai játéknapján. Bencze Tamás alakulatánál így az újonnan igazolt tehetségek és a bajnoki mérkõzésen minimális szerephez jutó játékosok kerültek elõtérbe.
 

Az összecsapás nagyon simán alakult, már az elsõ negyed végén 22 ponttal, 32-10-re vezetett a házigazda. Az ekkor kialakult különbség végig megmaradt a két gárda között. A lefújás pillanatában 90–69 állt az eredményjelzõn.
 

A beszámolók elsõsorban a Zalaegerszegrõl érkezõ Rasheed Rita ponterõs játékát és védekezését, illetve a Vasas-Csatától igazolt duó, Laklóth és Fejes összeszokottságát emelték ki. A szegedieknél dicséretes, hogy a Hepp-Kupa szellemiségének megfelelõen Varga Petra, Kecskés Fanni és Bencze Vivien személyében olyanok is megmutathatták magukat, akik a bajnokságban vélhetõen csak minimális szerephez jutnak.
 

A Szeviép-Szeged pénteken a Hepp-Kupa második fordulójában Kecskeméten lép pályára.
 

Eredmény
 

Szeviép-Szeged–Baja 90–69 (32–10, 18–19, 22–20, 18–20)
Szeviép: Lengyel 12, Laklóth 6, Laczi 18, Rasheed 27, Fejes 10. Csere: Békefi 7, Kováts A. 8, Varga P., Kecskés 2, Bencze. Vezetõedzõ: Bencze Tamás.
Baja: Bálint 16/6, Theodorán 4, Fürtös 11, Szabó P. 19, Kovács D. 4. Csere: Balogh 3, Gorjanácz 8, Járai 4. Vezetõedzõ: Peresztegi Nagy Ákos.

Hirdetés