Hirdetés
USA

Lejátszották az első WNBA-s felkészülési meccseket, korábbi magyarországi légiósokat is láthattunk:

:

Hirdetés

A napokban lejátszották a WNBA csapatok az első immár jegyzőkönyvezetett felkészülési mérkőzéseiket. Természetesen még az európai topligákban szereplő játékosok nélkül. Fiatalokra építve,  illetve azokra a rutinosabb játékosokra, akik már korábban hazatértek az Egyesült Államokba vagy egyáltalán nem is jöttek át Európába.

Több olyan játékos pályára lépett, aki a 2021/2022-es európai évadban magyar klubcsapatban is szerepelt. A Seattle Storm 81-68-ra verte a Los Angeles Sparks gárdáját. A Sparks színeiben a Győrt erősítő Jordin Canada 15 perc alatt 3 pontot, illetve 1-1 gólpasszt és lepattanót jegyzett. A Storm együttesében ott volt a ceglédi Lauren Manis, aki 5 és fél percet töltött a pályán és 1 büntetőt értékesített. Bár nem magyar érdekeltség, de ki kell emelni, hogy sérülése, illetve műtétje után Breanna Stewart 20 ponttal, 4 gólpasszal és 3 lepattanóval tért vissza a pályára.

A Dallas Wings 92-77-es győzelmet aratott a Chicago Sky otthonában. A chicagói együttesben a télen Szekszárdon szereplő Dana Evans 28 és fél perc alatt 8 pontot, 7 gólpasszt és 3 lepattanót jegyzett. A WNBA címvédőjénél bemutatkozott a tavasz egyik nagy WNBA-s sztárigazolása Emma Meesseman, aki közel 26 perc alatt 24 pontot, 5 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett.

Az Atlanta Dream 88-69-re győzte le a Washington Mystics alakulatát. Atlantai színeikben pályára lépett az európai szezon első heteit Győrben töltő Aari McDonald, aki 21 perc alatt 5 pontot, 6 gólpasszt és 5 lepattanót jegyzett.

Hirdetés