Hirdetés
Archivum

Leköszönön a Bourges elnöke:

:

Hirdetés

A Bourges Basket hivatalos honlapján jelentette rövid közleményben Pierre Fosset, hogy távozik a klubnál betöltött elnöki pozíciójából.

Fotó: tangobourgesbasket.com

Fotó: tangobourgesbasket.com

Pierre Fosset 25 éven át irányította a Bourges csapatát, de ezt megelõzõen is a régió nõi kosárlabdázásának meghatározó alakjaként tekintettek rá. Gyakorlatilag különbözõ szerepkörökben 52 éve dolgozik a sportágban. Fosset a legeredményesebb francia nõi kosárlabda klubot építette fel. Irányítása alatt a Bourges 14 francia bajnoki címet, 8 Francia Kupát nyert. Emellett öt európai trófeát hódítottak el, közte háromszor a legrangosabb kontinentális sorozatban értek fel a csúcsra.

Az egyik helyi lap, a Berry Républicain hosszú portrét közölt Fosset-rõl. Ebbõl kiderül, hogy egy kiszámíthatóan mûködõ, stabil lábakon álló klubot ad át utódainak. A Bourges esetében nem csak a profi csapatról érdemes beszélni, hanem egy komoly utánpótlásmûhelyrõl és egy rendkívül profi edzõközpontról. Amikor Fosset munkásságát méltatjuk, akkor mindig ki kell emelni, hogy ezekre soha nem sajnált áldozni. Sokszor még a profi csapat eredményorientáltságának rovására sem.

A Berry Républicain portréja megjegyzi, hogy Fosset csak akkor adná az irányítást, ha biztosítottnak látná, hogy “gyermeke” jó kezekbe kerül. A váltás elõkészítése már 2017. novemberében megkezdõdött, amikor a klubhoz Valentin Cavelier személyében egy General Manager érkezett. A napi feladatokat egyre jobban átvette. Elnöki pozícióba pedig Fosset Agnès Saint Ges-t kérte fel. A fenti képen is látható üzletasszony, akinek ingatlanos vállalkozásai vannak, kinevezését még a klub elnökségének jóvá kell hagynia. Ez azonban vélhetõen formalitás lesz.

Hirdetés