Hirdetés
Magyarország

Lelik Réka: akarat és koncentráció kérdése lesz:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szerdán 19 óra 30 perctől rendezik Pasaréten a Ludovika-FCSM Csata és a Vasas Akadémia 5-8. helyért zajló párharcának második mérkőzését. A találkozó előtt a Csata videós összeállításában Lelik Réka nyilatkozott.

Az első mérkőzést 100-85-re nyerte a Vasas a Csata otthonában. Összesen 67 mezőnykosár esett az összecsapáson, amiből 28 tripla.

“Igazán egyik csapatnak sem volt jó a védekezése. Nagyjából egy dobópárbaj alakult ki, ha fogalmazhatok így. Mindkét csapat extrán dobott, viszont a kettes mezőnymutatóban alulmaradtunk és statisztikailag ez okozta a vesztünket. Tulajdonképpen minden támadásban akkor dobtak rá, amikor akartak és olyan hihetetlen dobóformát mutattak, hogy mind be is esett. Nem volt kihagyott dobásuk jóformán.” – fogalmazott Lelik Réka.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A Csatának a harmadik negyed hajrájától kezdve kezdett visszaesni a dobóformája.

“Nyilván nem lehet egész mérkőzésen át tökéletes dobóformát mutatni, bár ezt a Vasas most megcáfolta. Érezhető volt, hogy hét emberrel játszottuk le a mérkőzést, míg ők egész végig rotálnak. Ez egész szezonra érvényes sajnos. Nem feltétlenül mondanám, hogy elfáradtunk, mert ezt belülről nem lehetett érezni. Főleg annak tudatában, hogy két mérkőzésre kell igazán rákoncentrálni, hogy Európa Kupás helyezést érjünk el. Feladtuk magunknak a leckét, a következő – remélhetőleg kettő – mérkőzés, élet-halál lesz számunkra.” – értékelt a Csata válogatott klasszisa, aki arról is beszélt, hogy mely területen kell javítani a folytatásban.

“Az agresszivitáson. Védekezésben sokkal agresszívabbnak kell lennünk és bár nem nyertük meg a lepattanócsatát, amivel egész évben küzdöttünk, de közelebb voltunk. Szerintem ebben is tudunk még javulni, mert nem annyival magasabb a Vasas. Ez a következő mérkőzésen inkább akarat és koncentráció kérdése lesz. Ezen kell változtatni és a védekezésen.” – tette hozzá Lelik Réka.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Tavaly az 5. helyért vívott egy párharcot a két gárda. Akkor 2-1-re nyert a Csata, úgy, hogy az első meccset behúzta a Vasas a Ludovika Arénában.

“Ez adhat nekünk okot az önbizalomra, hogy van bőven visszaút és meg tudjuk nyerni akár a párharcot is. Viszont a Vasas is tisztában van azzal, hogy mit rontottak el tavaly és nem szeretnének belefutni ugyanabba a hibába. Biztosan máshogy fognak csinálni dolgokat és van bennük is plusz egy év rutin. Évek óta együtt játszanak, egyben van a csapat, nem mondhatjuk azt, hogy ezen fog múlni. Minden a saját hozzáállásunkon és a koncentrációnkon fog múlni.” – fogalmazott Lelik Réka.

Óriási különbség, hogy tavaly úgy zajlott a két gárda párharca, hogy akkor matematikailag már elérte a szezon előtt kitűzött célt, a nemzetközi szereplésre feljogosító pozíciók egyikét, a Csata. Ezúttal viszont éppen ezért zajlik a küzdelem.

“Ez nagy felelősség, hogy tulajdonképpen a jövő évi Európa Kupa szereplés múlhat rajta. Nem szeretnénk mi sem a 7-8. helyért játszani, remélem pozitívan fog hatni ez a nyomás a csapatra.” – tette hozzá Lelik Réka.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés