Hirdetés
Magyarország

Lelik Réka Belgiumban a Castors Braine csapatánál folytatja pályafutását:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Bemutatta keretét a következő évadra a belga Castors Braine együttese. A csapat színeiben folytatja pályafutását Lelik Réka – olvasható a belga klub honlapján.

A Castors Braine az elmúlt szezonban ezüstérmet szerzett a belga bajnokságban, míg az Európa Kupában a rájátszás második fordulójáig meneteltek. Az ukrán BC Prometey búcsúztatta a csapatukat nem sokkal a háború kirobbanása előtt.

A hullámzó szezon után nem kevesebb, mint 10 új érkezővel számolnak, akik között Lelik Réka is kiemelt helyet kap.

Az elmúlt évadban Lelik Réka a Ludovika-FCSM Csata színeiben a bajnoki alapszakasz 22 mérkőzésén 32.1 perc alatt 14.6 pontot, 5 lepattanót és 3.4 gólpasszt átlagolt. A rájátszás 7 találkozóján 31.3 perc alatt 10.9 pontot, 2.9 lepattanót és 5.1 gólpasszt. Az Európa Kupában nyolc találkozón 32.4 perc alatt 11.4 pont, 4.9 lepattanó és 2.6 gólpassz volt az átlaga.

Lelik Réka mellett még kisebb magyar kötődés Abigail Fogg, aki az ELTE-BEAC Újbuda légiósa volt korábban. Mellettük a csapat profi keretét Jessica Lindstrom, Lore Devos, Aleksandra Kroselj, Nina Bogicevic, Emmeline Leblon, Matea Tadic, Toch Sarr, Miriam Uro Nilie, Maeva Febrissy, Nina Robert, Lisa Marblie és Alice Devos alkotja. Hozzájuk csatlakoznak a klub saját utánpótlás bázisának növendékei.

Fotó: Castors Braine

Hirdetés