Hirdetés
Archivum

Lelik Réka és Studer Ágnes a 2019-es Eb legígéretesebb fiataljai között:

:

Hirdetés

A 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság hivatalos honlapján a FIBA szakírói összegyûjtötték azt a 12 tehetséget, akik 1998 után születtek és az idei kontinenstorna hozhatja meg számukra az áttörést. Az összeállításba Lelik Réka és Studer Ágnes is bekerült.

Gratulálunk lányok! Sok sikert!

A FIBA összeállítása Lelik Rékát hatalmas tehetségként mutatja be. Sokoldalúságát méltatják. Kiemelik, hogy sok felnõtt válogatottsággal ugyan még nem rendelkezik, de korosztályos szinten elért statisztikái figyelemre méltóak a szerzett pontok, lepattanók, gólpasszok terén. Hangsúlyozzák a hazai versenysorozatokban, az NKE-Csata színeiben mutatott jó formáját.

Studer Ágnes mozgékonyságát, döntõ fontosságú nagy dobásait méltatják. Kiemelve, hogy mind a hat selejtezõn játszott és az Európa Kupában is letette névjegyét. Még azt is hozzáteszik, hogy a honosított Yvonne Turner mellett nagy kihívás lesz számára a szereplés.

Hazánk tehetségei mellett Olbis Futo Andre (Olaszország), Maria Vadeeva (Oroszország), Alexia Chartereau (Franciaország), Klara Lundquist (Svédország), Ivana Raca (Szerbia), Raisa Musina (Oroszország), Zala Friskovec (Szlovénia), Ilayda Guner (Törökország), Veronika Vorackova (Csehország) és Iliana Rupert (Franciaország) került a FIBA összeállításában kiemelésre.

Hirdetés