Hirdetés
Magyarország

Lelik Réka interjú az NKE-FCSM Csata hivatalos honlapján:

:

Hirdetés

A hétvégén megszerezte negyedik győzelmét az idei szezonban az NKE-FCSM Csata és ezzel a tabella harmadik helyéről várja a folytatást. A klub hivatalos honlapján Lelik Rékával jelent meg egy tartalmas beszélgetés. Az alábbiakban ez olvasható.

Forrás: NKE-FCSM Csata hivatalos honlap

Az utóbbi hetekben kiválóan játszik, Zalaegerszegen és a városmajorban is az NKE-FCSM Csata legjobbja volt, eddig kerek 14 pontot és majdnem 6 gólpasszt átlagol a 2019/20-as idényben. Lelik Rékával beszélgettünk.

Látunk még ilyen elképesztő dobóformát, mint amit a TFSE ellen bemutattatok?

Biztos vagyok benne! A távoli dobások terén a legjobbak közé tartozik a csapat a bajnokságban, de nyilván nem fogunk minden meccsen így dobni. Mindenki be tud találni kintről, így mindig van olyan, akit jobb, ha nem hagynak üresen.

A TFSE-MTK ellen a dobott pontjaink száma extra, de mit gondolsz a 87 kapott pontról, nem sok egy kicsit?

De, nagyon sok, ennyit nem szabad engedni az ellenfelünknek. Főleg az első félidőben kellett volna minél kevesebb pontra leszorítani a TFSE-t, amelynek két extra játékosa is van, legalább az egyiküket jobban meg kellett volna állítanunk.

Minek köszönhető a négyes győzelmi széria, mi az, ami ennyire működik most a csapatnál?

Sokat foglalkozunk a védekezésünkkel, próbálunk összerakni az edzéseken és a mérkőzéseken egy olyan „algoritmust”, amivel ellenféltől függően kitaláljuk a saját játékunkat és szabályainkat.

A csapatunk legtöbb játékosa nem kapott a nyáron túl sok pihenőt, hiszen a felnőtt és a korosztályos világversenyeken, valamint a WNBA-ben is érdekeltek voltunk. Visszaüthet ez a szezon második felében?

Ez a tavaszi időszak kritikus pont szokott lenni mindenki számára, de a profi játékosok ilyenkor is tudnak újítani és elég energiát visznek a játékba. A bajnokság második felében egyértelműen hátrányba kerülnek a fiatalabb csapatok, de remélem, hogy a tavalyi év megedzett minket és a külföldiek is tudják ezt a mostani szintet hozni – akkor nem lehet baj.

Lehet tudni rólad, hogy nyáron bajlódtál egy kicsit a térdeddel. Milyen állapotban vagy most?

Azt tudni kell, hogy kicsi korom óta bajlódom a térdemmel, mindig van vele valami probléma. A terhelés és a pihentetés megfelelő arányával el tudtam kerülni eddig a komolyabb sérüléseket, és összeteszem a két kezemet, hogy ez így is maradjon. A térdem miatt azonban nem tudtam részt venni a nyári U20-as Európa-bajnokságon. Miután az elmúlt négy évben végigdolgoztam a nyarakat is a korosztályos nemzeti csapatokkal, most az orvosom a pihentetést javasolta, kockázatos lett volna bevállalnom egy ekkora sorozatterhelést. Nagyon sajnálom, hogy így alakult és nem tudtam segíteni a csapatnak. Mindig örömmel tölt el, ha meghívnak a válogatottakba, de most a saját egészségemet helyeztem előtérbe. Azóta is minden nap foglalkozom a térdemmel, és remélem, hogy sikerült olyan fizikai állapotba kerülnöm, amivel sérülésmentesen végig tudom dolgozni a szezont.

Fotó: kosarsport.hu

Pécsi meccsek következnek, szerinted tovább tudjuk nyújtani ezt a fantasztikus, négyes győzelmi szériát?

Nagyon szeretnénk. A most következő két találkozó mindegyikén reális esélyünk van újabb győzelmeket bezsebelni. Készülünk a pécsi mérkőzésekre és remélem, hogy a következő másfél hétben is jó minőségű edzésmunkát tudunk végezni.

Az NKE-FCSM Csata szombaton 16 órától Pécsett, a PEAC-Pécs ellen, majd november 6-án a PINKK Pécsi 424 ellen folytatja a bajnokságot.

Forrás: NKE-FCSM Csata hivatalos honlap

Hirdetés