Hirdetés
Magyarország

Lelik Réka kapott kiemelést az Euroliga-selejtező előtt:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán kezdődnek a 2023/2024-es Euroliga évad selejtező párharcai. A DVTK HUN-Therm a London Lions csapatával küzdhet meg a főtábláért, a párharc első mérkőzését pedig szerdán 20 órától rendezik Londonban. A találkozó előtt állandó szakértőnket, Károlyi Andreát kérdeztük a várakozásairól, mely beszélgetés IDE KATTINTVA olvasható, illetve a miskolci együttes vezetőedzője, Völgyi Péter mondta el gondolatait, mely ITT tekinthető meg.

Ahogy azt a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) honlapja is kihangsúlyozta, közelegnek a női Euroliga-bajnokság selejtezői, s rengeteg elképesztő tehetség várja a nézőközönséget. A Szövetség a hat alapszakaszban való részvételért küzdő csapatból összesen nyolc játékos nevét emelte ki, akik nagy befolyással lehetnek saját együttesük szereplésére. A DVTK HUN-Therm diósgyőri alakulatából Lelik Réka kapott kiemelést.

Ragyogóan szerepelt Magyarország az idei Európa-bajnokságon, hiszen az együttes 1997 óta először jutott elődöntőbe, s biztosította be helyét a FIBA ​​olimpiai kvalifikációs tornáin. Lelik Réka a Castors Braine csapatában eltöltött belgiumi szezonját követően kulcsembere volt ennek a sikernek, s várhatóan a DVTK HUN-Therm csapatában is óriási szerepet fog játszani az idei Euroliga-selejtezőkön. A válogatott bedobó nem mellesleg egy igen sokoldalú játékosnak mondható, aki a pálya számos területén képes pozitívan befolyásolni a mérkőzés alakulását, avagy adott esetben kimenetelét. Nagy dolgokat várunk tőle!

– olvasható a FIBA.Basketball honlapján.

A DVTK HUN-Therm Euroliga-selejtezős találkozója 20 órakor a FIBA honlapján, illetve YouTube csatornáján élőben is követhető!

Hirdetés