Hirdetés
Magyarország

Lelik Réka: “Úgy kell odamenni az első perctől kezdve, hogy szét akarjuk szedni őket”:

:

Hirdetés

Az M4 Sport kosárlabda magazinjában Lelik Rékát, a Ludovika-FCSM Csata játékosát kérdezték a Hollandia elleni Eb-selejtezőről.

A magyar válogatott péntektől Székesfehérváron, majd keddtől Amszterdamban készül buborékos körülmények között a szombati összecsapásra.

Szerintem annyira nagy változás nem történt. Eddig sem mozogtunk sokat. Kimentünk a boltba, elmentünk sétálni. Ezt ebben a helyzetben el tudjuk fogadni, túlélhető.

– mondta a járványügyi intézkedésekről Lelik Réka. A magyar csapatból Határ Bernadett és Studer Ágnes a koronavírus, Dombai Réka és Weninger Virág pedig sérülés miatt hiányzik.

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a hiányzóknak. Mindenkinek nagyobb a felelőssége. Most ez a csapat, ebből kell kihozni a legtöbbet. Norbival beszéltünk arról, hogy lehet: irányítóposzton is be kell engem vetni. Természetesen készülök erre is.

– jelentette ki a Csata játékosa.

Időközben a hollandok is kommunikálták a hiányzókat, de Lelik Réka szerint nem szabad azt nézni, hogy az ellenfélnél ki áll rendelkezésre és ki nem: “Nem ezzel kell foglalkoznunk, hogy náluk kik lesznek ott, kik nem lesznek ott. Mi tudjuk, hogy nálunk kik vannak itt és mindannyian készen állunk és felkészülünk a mérkőzésre. Teljesen figyelmen kívül kell minden mást hagyni.”

Tavaly 66-56-os vereséget szenvedett válogatottunk Hollandiában.

Nem nagyon szeretnénk gondolni az előző mérkőzésre. Ez most egy teljesen új kezdet lesz, nem szabad gondolni arra, hogy mi történt akkor. A hozzáállás a legfontosabb, úgy kell odamenni az első perctől kezdve, hogy szét akarjuk szedni őket.

– hangsúlyozta Lelik Réka.

Fotó: Tóth Zsombor / FIBA.Basketball

Hirdetés