Hirdetés
Európa

Lelik Rékáék és Gereben Liviék is francia riválissal küzdenek az Európa Kupa nyolcaddöntőjében:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön elrajtolnak az Európa Kupa nyolcaddöntők küzdelmei. Az egyetlen állva maradt magyar csapat, az NKA Universitas PEAC majd csütörtökön lép pályára. Szerdán is érdekes lesz azonban követni a sorozat találkozóit, hiszen Lelik Réka és Gereben Lívia is pályára lép. Ráadásul mindketten francia riválissal néznek farkasszemet.

Fotó: Castors Braine

Lelik Réka a csapata a Castors Braine az Angers alakulatával mérkőzik. Mint ismert, a Castors Braine az előző körben is magasabban rangsorolt gárdát búcsúztatott. Lelik Rékáék a török Ormanspor gárdáját múlták felül remek játékkal. Végül +39-es pontkülönbséggel léptek tovább. A főpróba is jól sikerült, hiszen múlt héten továbbjutottak a Belga Kupában és a bajnokságban pedig 119 pontot dobva ütötték ki a Charleroi alakulatát.

Az Angers szurkolói joggal tekintenek vegyes érzésekkel az idei szezonra. A bajnokságban 3/7-es mutatóval a 10. helyen állnak. Az Európa Kupában viszont a csoportkört 5/1-es mutatóval hozták. A rájátszás első fordulójában pedig a Movistar Estudiantes-t búcsúztatták. Óriási a rivalizálás a két nemzet között, egy spanyol csapatot kiejteni hatalmas szó számukra. A keretüket nézve Alexis Peterson, Kekelly Elenga, Jasmine Bailey és Ivana Jakubcova négyese a domináns. Egy jó szerkezetű, jól szervezett francia gárda nem túl mély rotációs lehetőségekkel. Nagyon tanulságos lesz figyelni, hogy a Castors Braine stílusa miként érvényesül ellenük.

Fotó: Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC a LDLC ASVEL Feminin csapatával mérkőzik. A pályaelőny a sorozatban még veretlen Sepsinél van, de a Lyon az egész mezőny egyik legerősebb gárdája. Talán a sorozat legnagyobb favoritja. A világbajnokság után nehezen állt össze a keretük, sok sérülés hátráltatta a csapatukat és a szezon eleji vereségek sorolták őket hátrébb. A FIBA szubjektív erősorrendjében már elsők. Gabby Williamset nem kell bemutatni, de mellette ott van Marine Johannes, Julie Allemand, Helena Ciak, Alexia Chartereau, Laura Quevedo vagy éppen Blake Dietrick. Ez minden tekintetben Euroliga szint, sőt ott is inkább a magasabb szint.

A Sepsi extra szezont fut. A csoportkör jól sikerült, így magas rangsorolással a belga Namur jött szembe az első fordulóban a rájátszásban. Ők nem okozhattak a gondot. A bajnokságban pedig veretlenek. Amit mindig le kell írni, óriási hátrány a Sepsinek, hogy nem találkoznak olyan kaliberű riválisokkal, mint a Lyon. Nehéz felkészülni és felmérni, hogy hol tart a csapatuk. A Namur elleni találkozók egyébként versenyképességet sugallnak. A hétvégén a bajnokságban a CS Agronomia Bucurestit ütötték ki 111-51-re. Gereben Lívia 15 ponttal zárt. A Lyon a francia bajnokságban 8/2-es mutatóval másodikak, ők a hétvégén az Euroligás Basket Landes alakulatát verték 16 ponttal.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEK

19:30 Castors Braine – Angers – ÉLŐ STATISZTIKA

20:00 LDLC ASVEL Feminin – ACS Sepsi-SIC – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés