Hirdetés
Archivum

Lelkes játékkal megérdemelt gyõzelem Ukrajna ellen:

:

Hirdetés

A pénteki összecsapás után szombaton is összemérte az erejét az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában a magyar és az ukrán válogatott. A mieink villámrajtot vettek és szinte végig vezetve 73-61-es gyõzelmet arattak.

Írta: Szabó István

Az elsõ mérkõzéshez képest változott a magyar keret mivel Krivacevic Tijana apróbb sérülése miatt csak a padról szurkolhatott társainak, míg Katona Szidónia a 3×3-as válogatottban szerepelt Pécsett. Villámrajtott vett a magyar csapat, 9-2-nél ‎idõt is kért az ukrán kapitány. A vendégek hárompontosokkal próbálták csökkenteni a hátrányukat. A játékrész második felében mindkét csapat sok büntetõt dobhatott, ebbõl a kékmezesek jöttek ki jobban, 17-17-nél egyenlítettek.

A következõ etapban Zele Dorina és Nagy Dóri labdaszerzései, valamint Fegyverneky Zsófi középtávoli találatainak köszönhetõen 5-6 pontos elõnyt sikerült szerezni. Fegyverneky Zsófi továbbra is ponterõsen játszott, a 15. pontjával elérte a 10 egységet a különbség. A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, tartotta a nagy szünetre szerzett elõnyét a magyar csapat, sõt Mansaré Manty két egymást követõ tempójával 15 ponttal tartott elõrébb a magyar válogatott.

Az utolsó játékrész elején hát ukrán gól maradt megválaszolatlan, a magyar kosárcsendet Licskai Zsófi törte meg. Támadásban és védekezésben is akadozott a játék, Stefan Sviteknek 63-54-nél kellett idõt kérnie. A végjátékban felváltva estek a kosarak, lelkes játékkal tartotta elõnyét a magyar válogatott.

Jegyzõkönyv

Magyarország – Ukrajna 73-61 (21-22, 21-11, 19-11, 12-17)
Székesfehérvár Vezette: Papp, Minár, Vida

Magyarország : Nagy 6, Fegyverneky 24/3, Raksányi 2, Zele 8, Licskai 12 csere: Varga 9, Medgyessy 4, Mansaré 8

Ukrajna : Moss 14, Dobrikova, Zavidna 7/3, Olkovyk 6/6, Malashenko 18, csere: Yatskovets 4, Kisilova 3, Polovynka, Horobets 5/3 Naumenko 4
 

Hirdetés