Hirdetés
Archivum

Lemondott Marina Maljkovic a szerb kapitányi posztról:

:

Hirdetés

Kedden sajtótájékoztatón jelentette be Marina Maljkovic, hogy lemondott szerb szövetségi kapitányi posztjáról. Egyelõre nem tudni, hogy ki lesz az Európa-bajnoki címvédõ válogatott új szakvezetõje.

Fotó: MN press/kss.rs

Fotó: MN press/kss.rs

Marina Maljkovic hétfõn este érkezett meg Isztambulból Belgrádba, ahol egyeztetett Predrag Daniloviæ-csal a szerb szövetség elnökével, majd kedden délelõtt megtartották közös sajtótájékoztatójukat, melyen bejelentésre került a döntés. Maljkovic azzal indokolta lemondását, hogy mentálisan és fizikálisan is elfáradt. Nem tudná a jövõben azzal a maximalizmussal végezni a munkáját, amit ez a felelõsségteljes pozíció megkíván.

Marina Maljkovic 2011 nyara óta töltötte be a szövetségi kapitányi pozíciót Szerbiában és az irányításával egészen új dimenzióba emelte a válogatottat. A 2013-as Európa-bajnokságon negyedik helyen végzett a csapat. A következõ esztendõben a Világbajnokságon negyeddöntõt játszott a szerb válogatott. 2015-ben Budapesten Európa-bajnokok lettek, míg legutóbb Rióban olimpiai bronzéremig vezette a gárdát.

Predrag Daniloviæ, a szerb szövetség elsõ embere elmondta, hogy nagyon sajnálja Maljkovic távozását, de elfogadja és megérti az érveit. A jövõvel kapcsolatban hangsúlyozta a kiváló játékosból lett sportvezetõ, hogy hamarosan leül egyeztetni a nõi szakág irányítóival, hogy megtalálják az ideális utódot.

Maljkovic nem szakad el a szerb nõi kosárlabdától, hiszen a tavaly télen indított kosársulija továbbra is mûködni fog, sõt annak fejlesztését tervezi. Emellett pedig kiemelte, hogy továbbra is fõ feladatának érzi a nõi szakág népszerûsítését.

Híreink követhetõek Facebook, Twitter és Instagram oldalunkon!

Hirdetés