Hirdetés
Európa

Lénárt Paula hazatért Kézdivásárhelyre

Hirdetés

Nyolc év után visszatér a nevelőegyütteséhez a 24 esztendős Lénárt Paula, aki a Kézdivásárhelyi SE játékosa lesz a 2020/2021-es szezonban – adta hírül a 3szek.ro portál.

A koronavírus-járvány okozta problémák miatt a kosárlabdasportban is nagy a bizonytalanság, így még nem tudni semmit a román bajnokság kezdési időpontjáról és ennek lebonyolítási rendszeréről. Ettől függetlenül Kézdivásárhelyen is megkezdték az előkészületeket. A jövőben is kitart azon elhatározása mellett a klub, hogy elsősorban a saját nevelésű és környékbeli fiatalokra alapozva alakítja ki a játékoskeretét.

A rutinosabb felső-háromszéki kosarasok közül maradna a soron következő idényre is Debreczi Iringó, Czimbalmos Tímea és Domokos Réka, de a különböző utánpótlás-együttesek tehetséges játékosai – Kozman Kriszta, Bara Németh Beáta, Bandi Blanka, Tuchilus Kriszta, Lénárt Andrea, Ardelean Rebeka, Bandi Fruzsina – is biztosan kapnak lehetőséget a 2020–2021-es szezonban.

Biztosan nem lesz az új csapat tagja a KSE két korábbi légiósa, az amerikai Kayla Mobley és Jade Vega, de a sepsiszentgyörgyi Holinka-Miklós Hanna sem, aki Debrecenben folytatja iskolai tanulmányait és kosárlabdázói pályafutását.

Egyelőre egy új szerzeményt kommunikált a klub Lénárt Paula személyében, aki a Dartmouth végzőse. A teljesítményét rendszeresen követtük lapunkban. A tengerentúli tanulmányai előtt pedig Pécsett és Szekszárdon játszott. Mellette még amerikai légiósok érkezhetnek a klubhoz.

Ezekben a nehéz időkben az első és legfontosabb célkitűzésünk az, hogy ott tudjunk lenni a bajnokságban, továbbá játszunk mérkőzéseket és nem utolsósorban fejezzük be a pontvadászatot. A terveinkbe nagyon beleszólhat a jelenlegi egészségügyi helyzet, de olyan nagy célokat, hogy az ikszedik helyen végezzünk, idénre sem tűztünk ki. Ha mégis meg kellene határozzak egyet, akkor azt szeretném, hogy az ifi játékosaink még több játéklehetőséghez jussanak, ezáltal még több tapasztalatot szerezzenek és ráneveljük őket arra, hogy a jövőben egyre jobban és komolyabban tudjanak segíteni a csapaton.

– mondta Farkas Alpár vezetőedző a 3szek.ro portálnak.

Fotó: Dartmouth