Hirdetés
Archivum

Lendületben a VB házigazdája:

:

Hirdetés

Sorra játsszák a csapatok a szeptember 23-án rajtoló világbajnokság elõtt a felkészülési mérkõzéseket. A torna házigazdai, a csehek Brnóban edzõtáboroznak és a héten három felkészülési meccset vívtak a görögökkel. Az elsõ összecsapáson, szerdán 70-70-es végeredmény született, a másodikon 110-61 re gyõztek az extra dobóformát mutató hazaiak, míg a harmadikon 62-56-os cseh siker született. A második találkozó után, péntek délelõtt Lubor Bla¾ek kihirdette a házigazdák 14 fõs, szûkített keretét, mely nem tartalmaz meglepetéseket.
 

A szerdai összecsapáson a beszámolók szerint két sokat hibázó, fáradt gárda mérte össze erejét és igazságosnak mondható 70-70-es döntetlen született. A csütörtöki meccsen azonban csak az egyik gárda mozgott fáradtan, mégpedig a görögök. A hazaiak szabályosan nekiestek ellenfelüknek és egy negyed alatt 11 pontos elõnyre tettek szert. A szünetben már 20 pont volt a két csapat között, majd a harmadik periódus végén 37. A negyedik szakaszban sem lassított Lubor Bla¾ek válogatottja, így a vége a hellének szempontjából megalázó 110-61 lett. A harmadik összecsapás Maltsi 26 pontjáról lesz emlékezetes, de a görög a kiemelkedõ egyéni teljesítménnyel együtt is 62-56-os vereséget szenvedtek. Ennek ellenére Maltsiék ezen a találkozón hozták a legjobb játékot és egyáltalán nem érzõdött osztálykülönbség a két alakulat között.
 

A három meccset figyelembe véve a hazaiaknál Katerina Elhotova és Ilona Burgrova ponterõs játéka dicsérhetõ, illetve a gárda második meccsen mutatott dobóformáját és lepattanózását érdemes kiemelni. A csehek csütörtökön 60%-al dobtak és 41 lepattanót gyûjtöttek. Eközben a görögöknél továbbra is csak Evanthia Maltsi dicsérhetõ.
 

A harmadik találkozót megelõzõen, péntek délelõtt Bla¾ek mester kihirdette a házigazdák szûkített keretét. Ha lehet ilyet mondani, akkor a papírformának megfelelõen alakult a csehek összeállítása, 14 fõs keretet Hana Horáková, Veronika Bortelová, Markéta Bednáøová, Eva Víteèková, Romana Hejdová, Tereza Pecková, Edita ©ujanová, Michaela Feranèíková, Ivana Veèeøová, Kateøina Elhotová, Petra Kulichová, Ilona Burgrová, Michaela Hartigová és Jana Veselá alkotja.
 

Eredmények
 

Csehország – Görögország 70-70
Csehország – Görögország 110-61
Görögország – Csehország 56-62

Hirdetés