Hirdetés
Archivum

Lendületben Spanyolország:

:

Hirdetés

Múlt vasárnap megkezdte a felkészülést a 2010-es nõi kosárlabda világbajnokságra Spanyolország. A hispánok új kapitánnyal, a klubszinten sikert sikerre halmozó José Ignacio Hernández vezetésével és a négy közé jutás reményében vágtak bele a közös munkába. Az elsõ hét Mali ellen megvívott két sikeres edzõmeccsel zárult Valdemoroék számára.
 

Elisa Aguilar, Laia Palau, Silvia Domínguez, Nuria Martínez, Marta Fernández, Anna Cruz, Blanca Marcos, Amaya Valdemoro, Alba Torrens, María Pina, Anna Montañana, Laura Nicholls, Cindy Lima, Lucila Pascua és Laura Herrera összeállításban kezdte meg a világbajnoki felkészülést a spanyol válogatott. A játékosok az elmúlt hetekben személyre szabott edzés terv szerint készültek, így mindenki tökéletes fizikai állapotban érkezett meg Madridba.
 

Hernández mester beköszönõ sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem szeretné alapjaiban megváltoztatni a spanyol válogatott stílusát, de saját edzõi filozófiájából azért igyekszik becsempészni néhány elemet a játékba. A spanyol csapat fokozatosan nehezedõ ellenfelekkel méri össze erejét. A hétvégén Mali volt a rivális, majd következik Görögország, Fehéroroszország és Franciaország. Közvetlenül a VB elõtti idõszakban pedig már Ausztrália és az Egyesült Államok ellen mérhetik fel, hogy hol tartanak.
 

A Mali elleni két felkészülési találkozó sima hispán gyõzelmeket hozott. Az elsõ összecsapás 88-44-es eredménnyel zárult, ekkor kisebb meglepetésre Lucila Pascua bizonyult a legeredményesebbnek 21 pontjával, de a 12 egységig jutó Cindy Limával sem tudtak mit kezdeni az afrikaiak. A második találkozóra kipukkadt Mali válogatottja, 24-1-gyel indítottak a hazaiak. A vége pedig 99-36 lett. A beszámolok már a nagyobb nevek, Marta Fernández és Alba Torrens játékát dicsérték.
 

A két találkozó után visszafogott optimizmussal értékelt José Ignacio Hernández.”Nagyon jól dolgozott a csapat az elsõ héten. Nyolc edzés és két felkészülési meccs van a lábakban, ennek ellenére a lányok frissen és jól mozogtak, Mali ellen pedig megfelelõ intenzitással játszottunk. A világbajnokságon természetesen minden más lesz, nagyobb koncentrációra van zükség az éles meccseken, de az elsõ benyomások bíztatóak. Jól kezdtünk védekezésben, az elsõ 20 perc a második meccsen kiemelkedõ volt, de a lepattanóknál akadtak hiányosságok. Az ellenfelünk 20 támadólepattanóját soknak érzem. A jövõ héten folytatódik a csapatépítés. A taktikai elemeken lesz a hangsúly, de elmondható, hogy eddig minden az elõzetesen felvázolt tervek szerint halad. Az edzések mellett több találkozó is vár ránk, Görögország, Franciaország és Fehéroroszország ellen. Hasznos erõfelmérõk lesznek.” – nyilatkozta Hernández.

A spanyol válogatott kerete még nem végleges, a WNBA-ben az Atlanta Dream színeiben vitézkedõ Sancho Lyttle csak tengerentúli kötelezettségei végeztével csatlakozik.

Hirdetés