Hirdetés
Archivum

Lengyelesedik a Krakkó:

:

Hirdetés

Az elmúlt szezon egyik kedvelt témája volt, hogy a Krakkó remek EuroLiga menetelése mellett a lengyel bajnokságban nem tudott még a négy köze sem jutni. A probléma fõ oka az volt, hogy a szigorú lengyel légiós szabályok miatt nem érvényesült Jose Ignacio Hernández csapatának a hosszú kispadja.

Az EuroLiga következõ kiírásába is szabadkártyát kapó egyesület vezetõi szeretnék elkerülni, hogy még egyszer ilyen kínos meglepetések érjék õket, ezért a holtszezonban hazai játékosok szerzõdtetésébe kezdtek. A Krakkó megszerezte a Gdyniától a válogatottnál is számításba vett Magdalena Leciejewska-t, akit az eurobasket.com az év lengyel játékosának választott. Ez az igazolás azt jelenti, hogy Paulina Pawlak, Ewelina Kobryn mellett a lengyel válogatott kezdõcsapatának harmadik tagja is Krakkóban pattogtat.

Leciejewska megszerzésén túl természetesen túl a légiósok is nagy szerepet kapnak Hernández keretében. A Krakkó légiós sorát jövõre: Anda Jelavic, Janell Burse, Gunta Basko és Erin Phillips alkothatja.

Hirdetés