Hirdetés
Archivum

Lengyelország ellen folytatja felkészülési meccsei sorát a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Lengyelország ellen játszik felkészülési mérkõzéseket az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában készülõ felnõtt nõi magyar válogatott.

A magyar válogatott múlt héten Ukrajna ellen játszotta elsõ felkészülési mérkõzéseit a május-júniusi edzõtábor alkalmával. Elõzõ riválisunk, helyenként igencsak kemény játéka ellenére, összességében egy ideális elsõ ellenfél volt. Válogatottunk hasznos, a szakmai stáb számára értékes tapasztalatokkal szolgáló meccseket vívott. Elõzõ hétvégi beharangozónkban leírtakhoz sokat hozzátenni nem érdemes. Két cél határozza meg ilyenkor az Eb-selejtezõkre készülõ válogatottak munkáját mindenhol a kontinensen. Egyrészt azon taktikai elemek begyakorlása, melyekre a szezon közbeni rövid összetartásokon nincs lehetõség, másrészt megtalálni a fiatalok, a kisebb nemzetközi meccsrutinnal rendelkezõ játékosok közül azokat, akik a tapasztalt alapemberek mellett a kulcsfontosságú novemberi találkozókon bevethetõek lesznek. Már az ukránok elleni második meccsre is érezhetõ volt az elõrelépés. Azok számára, akik kilátogatnak a lengyelek elleni találkozó(k)ra a meccs dinamikájában lehet változás a legutóbb látottakhoz képest, hiszen immár a közös munka harmadik hetében jár a csapatunk.

Érdemes néhány szót ejteni a lengyel válogatottról is, akik az Eb-selejtezõsorozat G-csoportjában szerepelnek. Ez egy 3 csapatos csoport, ahol jelenleg egy gyõzelemmel és két vereséggel rendelkezik aktuális riválisunk. A lengyeleknek ebben a felkészülési idõszakban ezek lesznek az elsõ mérkõzéseik. Õk is egy fiatalítási hullámban vannak, ennek megfelelõen május közepén igencsak bõ kerettel kezdték meg a munkát. Hozzánk hasonlóan a felnõtt és az U20-as válogatott szakmai munkában nagyon szorosan együttmûködik. A lengyelek még június elején mennek a fehéroroszokhoz is és náluk az a különbség, hogy a nyár folyamán tervben van még egy összetartás. Összességében egy hasonló célokért hajtó, szakmai értelemben hasonló kihívásokkal küzdõ ellenféllel találkozunk, mely ideálisan illeszkedik a felkészülés menetébe.

A két csapat június 3-án, pénteken 17 órától, illetve június 4-én, szombaton 16 órától találkozik az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában. Mindkét mérkõzés nyilvános.
 

Hirdetés