Hirdetés
Archivum

Lengyelország ellen zárja a csoportkört a magyar válogatott Sopronban:

:

Hirdetés

Hétfõn lezárul a csoportkör a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A magyar válogatott 18 órától Lengyelország ellen lép pályára.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar U20-as válogatott kiválóan kezdte szereplését a hazai rendezésû korosztályos kontinenstornán. A nyitó napon magabiztos játékkal Horvátországot sikerült nagy különbséggel legyõzni. A második játéknapon pedig a C-csoport rangadóján Lettországot 66-51-re verték a mieink. A kellemetlen stílusú lett gárdával küzdõs meccset vívott a magyar csapat, reméljük egyetlen játékosunk sem visz magával komoly sérülést errõl a délutánról. Már a szlovéniai felkészülési találkozók kapcsán is kiemeltük, hogy milyen kiváló fizikális és mentális állapotban van a keret. Ez a lettek ellen remekül látszódott. Egyértelmûen jobban bírta a végjátékot a magyar csapat, pedig Studer Ágnes kiválásával is meg kellett küzdeni.

A lettek elleni találkozón ismét azok az erények kerültek elõtérbe, amik az egész nyáron jellemezték a mieinket. Kiváló a csapatteljesítmény a válogatottnál, ami a gólpasszok és a szerzett labdák magas számában is megjelenik. Vannak indításból szerzett pontjaink, a lettek ellen is született 11 ilyen. Kiemelendõ, hogy eddig nyerjük a lepattanócsatákat. Kifejezetten értékesnek bizonyult a vasárnapi rangadón a 12 támadólepattanó. Szombaton a triplák mentek jobban és a büntetõk kevésbé, a horvátok ellen 10 maradt ki. Ezúttal a hárompontosokat tekintve valamivel több sikertelen vállalás született, viszont 16-ból 15 büntetõ utat talált a gyûrûbe. Ez azt mutatja, hogy egy rangadónak megfelelõen koncentrált a magyar csapat. Ez a siker pedig egyben azt jelenti, hogy a csoportgyõzelem kapujában járunk.

A harmadik ellenfelünk Lengyelország lesz. A lengyelek az eddigi szereplésükkel maximálisan elégedettek lehetnek. A letteket megszorongatták, a horvátokat pedig egy kiélezett végjátékban meg is tudták verni. A csapatbemutatónkban kiemeltük, hogy õket is komoly sérülések hátráltatják. Ezen generáció legnagyobb lengyel tehetsége Anna Makurat nem tudta vállalni a szereplést. Az elsõ két meccsen viszont maximálisan terhelhetõ volt a másik nagy egyéniségük Klaudia Niedzwiedzka. A Wisla Krakow erõcsatára a lettek ellen 17 pontot és 7 lepattanót ért el, míg a horvátok legyõzése során 18 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát jegyzett. Mellette Julia Nielacna a másik vezér. A hármas, négyes poszton bevethetõ játékos már a lettek ellen is bátran vállalkozott. Akkor lejöttek a dobásai, viszont a horvátokat nagyon megszórta: 25 pontot szerzett. A dobópárbajba torkolló összecsapáson az Egyesült Államokban tanuló irányítójuk Patrycja Jaworska is remekelt. Úgy ért el 15 pontot, hogy akadt közte három kulcsfontosságú tripla.

Összességében a lengyel csapatról elmondható, hogy amennyire elõzetesen még a saját beharangozóik is talán valamivel negatívabbak voltak, eddig annyira kellemes meglepetést okoznak. Nem feltétlenül ideális szerkezetû csapat. Magas posztokon szûkösek a rotációs lehetõségeik, de szervezett kosárlabdát láthattunk tõlük az elsõ két meccsükön. Nagy szívvel és ami legalább ennyire fontos, maximális koncentrációval játszottak. Ettõl függetlenül több ilyen szintû találkozó eldöntésére alkalmas játékossal rendelkezik a magyar válogatott. Szerkezetben is ideálisabb a keretünk. Kellõ összpontosítással, az elõzõekben kiemelt erényeket mutatva egy szép gyõzelemmel a „C” jelû négyes élén zárhatja a csoportkört a magyar csapat.

Hirdetés