Hirdetés
3x3

Lengyelország és Kína vár az U23-as válogatottra:

:

Hirdetés

A budapesti World Urban Games keretében zajló U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőn a magyar válogatott szombaton két mérkőzést vív. Előbb 13 óra 10 perctől Lengyelország, majd 18 óra 5 perctől Kína lesz a rivális.

A budapesti tornát a Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella négyese alkotta U23-as válogatottunk Ukrajna 18-7-es legyőzésével kezdte. Pénteken még egy meccset rendeztek a csoportunkban. Ezen Kína 22-14-re verte Lengyelországot.

A magyar csapat mérkőzését tekintve kulcsfontosságónak bizonyult a jó kezdés. A hatékony csapatjátékot a 8 pontos Doktor Anna révén egy ponterős egyéni teljesítmény egészítette ki. Nagy segítséget jelentett a társaknak, hogy Benke Sára sérülten is tudott vállalni értékes perceket. A rotáció szempontjából erre óriási szükség volt.

Az első rivális 13 óra 10 perctől Lengyelország lesz. Szintén régi ismerős, hiszen a mi Konferenciákban szerepeltek és lettek harmadikak. Keretben foglalták a nyarat, miután az első és az utolsó tornát nyerték. Ha augusztus elején Szolnokon versenyképesebbek, még akár nagyobb reményeik is lehettek volna. Utoljára augusztus 30-án, a debreceni döntőben találkoztunk velük és akkor 9-7-es lengyel siker született.

A debreceni tornához képest egy helyen változtattak a keretükön. Összeszokott válogatott, mely a Nemzetek Ligája mellett az egyik ismertebb lengyel versenysorozatot is teljesítette a nyáron. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt az irányítójuk Anna Pawłowska nyújtotta az elmúlt hónapokban. Pénteken Kínának is hét pontot dobott. Jól bontja meg a védelmet, de középtávolról is eredményes. Alacsonyabb szerkezetű, azonban gyors és keményen védekező válogatott a lengyel.

A csoportkört Kína ellen zárjuk. A Nemzetek Ligája Ázsia/Európa Konferenciájában a hatból öt tornán Kína – Oroszország döntőt rendeztek. Mindegyiket az oroszok nyerték, de a kínaiak második helyen így is továbbjutottak. Mondani sem kell, hogy Kínában mennyire komolyan veszik a 3×3-at. Maximálisan eredményorientált hozzáállás jellemzi őket. A felnőtt válogatottjuk világbajnoki menetelését senkinek sem kell bemutatni. U23-ban ugyanezt igyekeznek elérni. Igaz, itt nem akkora a fölényük.

A kínaiak a jól megszokott szerkezettel dolgoznak. Két 190 cm környéki magas játékossal és két gyorsabb, kívülről is jól dobó kicsivel. Közülük pénteken itt Budapesten az öt duplát értékesítő Haimei Wang-nak jött ki legjobban a lépés. Tavaly a kínaiak hazai pályán az U23-as Világbajnokságon mindössze 12. helyen zártak. Abból a keretből egy játékos maradt az idei évre. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy a társaknak ne lenne versenytapasztalata. A kínaiaknak ugyanis egész szezonon átívelő bajnoksága van.

Hirdetés