Hirdetés
Archivum

Lengyelország legyõzésével zárta a kaunasi csoportkört az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott végig vezetve 65-57-re legyõzte Lengyelországot a kaunasi U16-os A-divíziós Európa-bajnokság csoportkörének záró fordulójában. Sikerükkel a magyar lányok a C-csoport harmadik helyén végeztek és kedden a nyolcaddöntõben Litvániával mérkõznek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A délutáni órákban Olaszország 74-29-re legyõzte Horvátországot. A lengyelek elleni mérkõzésünknek a tétje a C-csoport második helye volt. A találkozót Dombai Réka villanásai vezették fel, aki az elsõ percben duplát és triplát is értékesített. Az elsõ negyed végén már egymaga 10 pontnál járt. Az elsõ szakaszban 4-6 egység között õrizte elõnyét válogatottunk, de a játékrész hajrájában 20-18-ra fordítottak a lengyelek. A második negyedben sokáig egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség. Végül a félidõ utolsó három percében 27-27 után kerültünk lépéselõnybe. Egészen pontosan 13-2-es sorozattal zárta ezt a szakaszt a magyar csapat. Dombai Réka keretbe foglalta a félidõt, dudaszós találata alakította ki a 40-29-es eredményt. Válogatottunk összesen négy triplát értékesített az elsõ 20 percben, de érdemes kiemelni, hogy vezettünk a lepattanókban, miközben 13 gólpassz és 5 szerzett labda tette teljessé a statisztikai lapot.

A harmadik negyedet egy 2+1-es lengyel helyzet indította. Két és fél percen át nem találtunk be és ez idõ alatt 40-34-re visszajött ellenfelünk. Innentõl kezdve 6-8 pontos különbség határozta meg a meccset. A magyar válogatott erejét dicséri, hogy kulcspillanatokban minden lengyel felzárkózási kísérletre válaszoltak a lányok. Ez egy nagyon komoly értékmérõ ilyen fiatal csapat életében. Az utolsó 10 percnek 52-45-rõl vágtak neki a felek. A tét érezhetõen rányomta a bélyegét a csapatok játékára. Jól koncentráltak a mieink, így az elõbbiekben is kiemelt 6-8 egységnyi elõny sokáig nem forgott veszélyben. A kritikus pillanat két perccel a vége elõtt 60-56-nál érkezett el. A nagy izgalmak közepette a legjobb pillanatban jött Vincze Nikolett és Dombai Réka egy-egy duplája, amivel 64-56-ra léptünk el. Innen már megõrizte a vezetését nagyot küzdõ válogatottunk.

A 65-57-es siker azt jelenti, hogy a C-csoport második helyén végzett a magyar csapat és a keddi nyolcaddöntõben a házigazda Litvániával mérkõzik.

Eredmény

Lengyelország – Magyarország 57-65 (20-18, 9-22, 16-12, 12-13)

Statisztika

Hirdetés