Hirdetés
Archivum

Lengyelország legyõzésével zárta szolnoki szereplését az U18-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult Szolnokon a debreceni 3×3-as U18-as Európa-bajnokság selejtezõje. A keresztjáték során válogatottunk legyõzte Lengyelországot, így a szolnoki tornát a négy legjobb csapat között zárta.

A Laufer Gabriella, Kovács Kitti, Madár Kata és Varga Eszter összeállítású csapatunk számára presztízsértékkel bírt a találkozó, a lengyelek viszont a kvalifikációs esélyeik életben tartásához gyõzelmi kényszerben léptek pályára. A remek hangulatú esti meccsen büntetõbõl válogatottunk szerzett vezetést, nem telt el két perc, amikor már 3-1-re léptünk el. Ezt követõen a mérkõzés feléig 6-5-ig elõrébb jártak a mieink.

A lengyelek 6-6-nál utolérték a magyar lányokat, de ezt követõen nagy kedvvel és pontosan játszó válogatottunk ismét növelte elõnyét. Jó távoli dobásokkal 11-7-re sikerült ellépni. A lengyelek még egy pontra felzárkóztak az utolsó percben, de fordítani nem tudtak. A magyar válogatott 13-12-es sikerrel zárta szolnoki szereplését.

A magyar válogatott a szolnoki hétvégén két gyõzelmet és két vereséget jegyzett. Az eredményhirdetés alkalmával kiosztották az MVP címet is, melyet a magyar válogatottból Varga Eszter kapott meg. Gratulálunk!

Hirdetés