Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Lengyelországban folytatódik a Sopron Basket számára az Euroliga – Laczka Miklós gondolatai:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Az október 6-án rajtoló Euroliga szezont a spanyol Spar Girona otthonában kezdte a magyar bajnoki címvédő Sopron Basket, ahol rögtön győzelemmel kezdte meg szereplését, hiszen 68-63-as arányban felülmúlták a spanyol kupagyőztest. A soproniak második riválisa az Arka Gdynia lesz, akikhez Lengyelországba látogatnak majd.

Október 13., szerda
18:00 Arka Gdynia – Sopron Basket
Gdynia, Gdynia Arena

A mérkőzés előtt Laczka Miklóst – a Sopron Basket másodedzőjét – kértük fel, hogy mondjon pár gondolatot:

“Sérülések terén jelenleg ugyanúgy áll a csapatunk, ugyanazok a játékosok nem fognak tudni pályára lépni, akik a Girona ellen sem játszottak.

Az Arka Gdynia egy rendkívül komplex csapat, akik nagyon együtt vannak. Látszik rajtuk, hogy viszonylag hamar el tudtak kezdeni egy teljes csapattal készülni. Egy nagyon jól szervezett csapatról van szó, ahol abszolút megvan minden játékosnak a szerepe, és akik egy kiváló szakember útmutatása alatt dolgozhatnak. Annak ellenére, hogy az első találkozójuk végén 10 ponttal maradtak alul, egy szoros és izgalmas mérkőzést játszottak idegenben, úgyhogy egy nagyon kemény meccsre számítunk.” – fogalmazott a szakember, majd folytatta gondolatmenetét:

“Arra való tekintettel, hogy mit várunk a csapattól ezen az összecsapáson, illetve, hogy mire szeretnénk leginkább fókuszálni, ugyanazt tudom mondani, mint a korábbiakban is. Szeretnénk változatlanul azt a szintet képviselni, amit eddig sikerült, mind a bajnokság folyamán, mind pedig eddig az Euroligában.

Emellett pedig a Gdynia-nak vannak olyan kulcsjátékosaik, akiknek a limitálása nagyon fontos feladat lesz. Elsősorban Alice Kunek, illetve Megan Gustafson a két olyan húzóember, akikre különös figyelmet kell majd fordítanunk, de rajtuk kívül is vannak agresszív védők mezőnyposzton, képzett magas emberek, illetve jó külső dobók. Tehát ahogy az elején is említettem, egy komplex csapatról van szó, így a kulcs számunkra a maximális koncentráció lesz.”

A szerdai találkozóra való hangolódásképpen ajánljuk a lengyel Arka Gdynia csapat ismertetőjét. 

Hirdetés