Hirdetés
Archivum

Lengyelországban javítana a Sopron:

:

Hirdetés

A továbbjutás szempontjából sorsdöntõ találkozóra készül a Sopron. Székely Norbert együttese a lengyel Gorzow otthonában lép pályára. Két ellentétes formában pattogtató együttes méri össze erejét.

A lengyelek mondhatni csúformában várják az összecsapást, menetelnek hazájuk bajnokságában és az EuroLigában is egyre inkább felveszik a ritmust, míg a magyar bajnok pont ellenkezõ utat jár be. Jó kezdés után, részben a sérülések, részben az irányító poszt megoldatlansága miatt, egymás után 4 vereséget szenvedtek el Székely Norbert tanítványai. Ez EuroLiga csoportbeli 5. helyhez és magyar bajnoki 3. pozíciót ért.

A nehéz véleményt formálni a Sopron szerdai ellenfelérõl az általunk látottak alapján, mert épp az elsõ soproni meccsük elõtt látta egymást elõször a lengyek keret, így akkor egy kiforratlan közepes Európa Kupa együttes színvonalát hozták. Azóta összeállt a Gorzow, hazájuk bajnokságában két „EuroLiga meccset” nyertek, egyet Krakkóban és egyet otthonukban a Gdynia ellen.

A lengyeleket igazi csapatjáték jellemzi, a bajnokságban a Liudmila Sapova, Justyna Zurowska, Sidney Spencer, Samantha Richards, Izabela Piekarska hatos 12 és 10 pont között átlagol. Az együttesbõl az orosz Sapova emelkedik ki, õ korábban a CSZKA Moszkvát is erõsítette és igazi szellemi vezérnek számít Gorzowban.

Dariusz Maciejewski gárdáját a klasszikus értelemben vett rohanós stílus jellemzi, minél nagyobb számban szeretik felállt védelem ellen befejezni támadásaikat. A Sopronnak pont ez lehet az esélye, gyors visszarendezõsekkel „megölni” az ellenfél alapjátékát. Ez november elején egyszer már bejött, igaz akkor még jobb formában…

„Sajnos a hétvégi Szeged elleni bajnokin is utolért minket a rossz hajrá. Ennek összetett okai vannak, melyek egy része tõlünk független tényezõkre vezethetõ vissza. Most már végre teljes létszámban dolgozhatunk, melytõl folyamatos javulást várok. Ez természetesen nem megy egyik pillanatról a másikra, de a Gorzow ellen is várok elõrelépést. Ellenfelünket a tavalyi csapatunkhoz tudnám hasonlítani. Ereje a csapategységben rejlik! Eredményeik önmagukért beszélnek! Az elmúlt fordulóban megszorongatták a csoportelsõ Rivast, a lengyel bajnokságban pedig Krakkóban, és otthon a Gdynia ellen is magabiztosan gyõztek. Gyorsan játszanak, jó dobóik vannak, és szeretik alkalmazni a zónát is, mely ellen Jeca hatékony mozgásaira már építhetünk. Sok taktikai variációt vonultatnak fel, melyeket alaposan kielemeztünk. Tudjuk ezek gyengeségeit, melyeket megpróbálunk majd kihasználni.” – mondta Székely Nobert az MKB-Euroleasing Sopron hivatalos honlapjának.

A két csapat elsõ mérkõzésén a Sopron minden megerõltetés nélkül 78-64 nyert.

MKB-Euroleasing Sopron-KSSSE AZS-PWSZ Gorzów (lengyel) 78-64 (18-18, 24-13, 21-13, 15-20) – beszámoló, statisztika

Hirdetés