Hirdetés
Archivum

Lépéselõnyben a Schio az olasz döntõben:

:

Hirdetés

A harmadik negyedtõl kezdve végig vezetve verte a Schio a Tarantót az Olasz Bajnokság döntõjének harmadik találkozóján. A Schio ezzel összesítésben 2-1-re vezet és egy gyõzelemre került a bajnoki címtõl.

Elérkezett a harmadik mérkõzés az olasz bajnokság fináléjában. A második találkozón 1 ponttal diadalmaskodott a Schio, így 1-1-es állásról azért küzdöttek a csapatok, hogy ki kerül lépéselõnybe a párharcot tekintve.

Ezúttal nagyon bekezdett a Schio, pillanatok alatt elléptek 5 ponttal és az elsõ szakaszban végig õrizték is az elõnyüket. 10 perc játék után 23-19 állt az eredményjelzõn. A második negyed rendkívül pontszegény kosárlabdát hozott, a hazaiak 6, a vendégek 8 pontig jutottak, így alakult ki a szünetre a 29-27-es eredmény.

A harmadik negyedben a hazaiaknál Macchi és Erkic is megvillant, ezzel pedig fokozatosan elléptek a nagy riválisuktól. Az etap végére, 42-36-nál 6 pontos elõnyre tett szert a Schio. A negyedik felvonás Nadalin duplájával indult, így 44-36-nál eldõlni látszott az összecsapás sorsa. A Taranto azonban nem adta fel, Sophia Young triplájával lõtávolban maradtak.
 

A mérkõzés az utolsó 5 percben dõlt el, amikor 49-46 után Cohen sorozatban 8 pontot szerzett, melyre a vendégek nem tudtak válaszolni. Az utolsó 3 percbe 57-46-ról fordultak a gárdák és ekkor már csak szépíteni tudtak a vendégek. A gyõztes csapatból a 18 pontos Macchi és a 12 pontos Cohen emelkedett ki.

Folytatás vasárnap, amikor hazai pályán a Tarantónak nyernie kell az életben maradásért.
 

Eredmény
 

Schio-Taranto 65-60
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc 2-1 a Schio javára.
 

Hirdetés