Hirdetés
Magyarország

Lépéselőnyben az Európa Kupa selejtezőjében – Horváth Bernadettel beszélgettünk:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Pénteken az Európa Kupa selejtező első mérkőzésén a Ludovika-FCSM Csata 77-62-re legyőzte a svéd A3 Basket Umea együttesét. Horváth Bernadett, csapatkapitányt kérdeztük a pénteki tapasztalatokról és a heti feladatokra történő felkészülésről.

Milyen érzésekkel gondolsz vissza a péntek estére? Mi volt a kulcs? 

Fantasztikus élmény volt, szerintem ezt mindenki nevében mondhatom. Nagyszerű érzés ilyen közönség előtt játszani. Nélkülük nem így játszott volna a csapat. Nagyon örülök, hogy visszatérhettek a szurkolók és remélem így is marad.

Annyira várta már a csapat, mindenki a klubnál ezt a pillanatot, hogy meg tudja mutatni mire képes és miért dolgoztunk az elmúlt hetekben a felkészülés alatt. Ez volt az egésznek a kulcsa, hogy meg akartuk mutatni, amiért dolgoztunk és szerintem egész jól sikerült.

A harmadik negyed végén és a negyedik negyedben mi fordult át, hogy sikerült ekkora különbséget kialakítani?  

Nem tudok egy dolgot kiemelni. Valahogy új ritmusra találtunk abban a pillanatban. Ezt beszéltük előtte is, ha érezzük a játékot, akkor egyszerűen nincs megállás. Ahogy mondtad, a különbség miatt amennyit csak tudtunk, rá kellet tennünk, mert az oda-vissza párharcban ez nagyon nem mindegy.

Igyekeztünk mindent megtenni, hogy amikor kimegyünk Svédországba, legyen egy előnyünk, tudjuk azt, hogy mi vezetünk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy óriási esélyesként megyünk oda, de megvan az a tudat bennünk: “igen nyertünk egyszer és meg tudjuk csinálni újra.”

Egyéni teljesítményedet nézve a csapat 21 gólpasszából 9 a nevedhez fűződött.  

Be kell valljam, akkora drukkban voltam, hogy rá sem néztem a statisztikára és nem tudtam, hogy kilenc asszisztom van. Én nagyon örülök ennek egyébként, mert mégis irányító vagyok. Az elsődleges feladatom az, hogy irányítsam és kiszolgáljam a csapatot, aminek a csapatkapitánya is vagyok. Boldog vagyok, hogy így sikerült ez a meccs, de ez nem csak az én érdemem, ha az egész csapaté.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A hétfői DVTK elleni bajnoki nyitányra tekintve mi a nehezebb, mentálisan vagy fizikálisan felkészülni? 

Jó kérdés. Szerintem a csapatban egy olyan drukk van a pénteki után, hogy nem érzek különösebb testi fáradtságot. Itt egy kicsit fejben kell visszakapcsolnunk, hogy ismét egy bajnoki mérkőzés jön. Nagyon várom és kíváncsi leszek, hogy miként tudjuk ezt a sok mérkőzést testileg és fejben is megoldani.

Kell valamin változtatni a svédországi visszavágóra? 

Szerintem semmin nem kell változtatni. Nyilván voltak hibák és azokat igyekszünk kijavítani, de ez minden mérkőzés után így van. Ha ilyen mentalitással és csapatjátékkal megyünk neki bármelyik meccsnek a szezonban, akkor úgy gondolom, hogy nincs lehetetlen.

Zárásul, a 15 pont egy nagyon trükkös különbség a kuparendszerű párharcokban. Ez már az az eredmény, ami képes úgymond ott maradni a fejekben a vezető csapatnál is. Például neked csapatkapitányként kell azzal foglalkozni, hogy még véletlenül se ragadjatok be?

Hogyne! Az biztos: olyan felfogással fogunk nekimenni a meccsnek, hogy 0-0 az eredmény. Az, hogy mi nyertünk egy meccset, egy ilyen párharcban még semmit nem jelent. Ki is fogjuk zárni azt, hogy mi vezetünk és a lényeg az, hogy nekünk ismételten nyerni kell. Másként ehhez előzetesen nem lehet hozzáállni.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés