Hirdetés
Archivum

Lépéshátrányból folytatja szerdán az Európa Kupában a Szekszárd:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön immár a második forduló visszavágóit rendezik a nõi kosárlabda Európa Kupa rájátszásában. A szerdai játéknapon a magyar csapatok közül az Atomerõmû KSC Szekszárd lép pályára, amikor 17 pontos hátrányban fogadja a lengyel Artego Bydgoszcz gárdáját.

Vegyesek lehetnek a benyomások a Szekszárd múlt heti lengyelországi mérkõzésével kapcsolatban. Egyik oldalról az elsõ negyedet megnyerte a magyar csapat és a harmadik szakasz végéig sikerült látótávolságban maradni. Még 30 percet követõen is mindössze 50-46-ra vezettek a lengyelek. A másik oldalról viszont Erica McCall bokasérülése miatt csak 23 percet tudott vállalni, kulcspillanatokban pedig a rivális pontosabbnak bizonyult. Zeljko Djokic vezetõedzõ is kiemelte a klub honlapján ezt a két momentumot. Különösen azt, hogy a negyedik negyedben például három dudaszós találata születetett a Artego Bydgoszcz-nak.

A 17 pontos hátrányon túl, ami miatt hiányérzet lehet Szekszárdon, hogy a meccs végére elveszetett a koncentráció. Éppen abban maradtak alul a mieink, mely a szekszárdi nõi kosárlabdázásnak az utóbbi években az igazi erõssége volt. Korábban ugyanis mentálisan kifejezetten jól kezelte a kiélezett helyzeteket a mindenkori keret és döntõ pillanatokban keveset hibázott. Ezúttal azonban az utolsó három percet 2-8-ra elveszítette a KSC és lényegében ez hozta meg azt a hátrányt, mely után már bravúr kellene a továbbjutáshoz. Az elsõ meccs statisztikája az elõzetes várakozásokat erõsítette meg. A számokat nézve a 18 eladott labda az egyetlen szekszárdi részrõl, ami igazán kedvezõtlenül alakult. Különösen úgy, hogy ezekbõl 20 pontot ért el a rivális.

A KSC építhet arra, hogy 36-29-re nyerte a lepattanócsatát. A 19 támadólepattanó és a második esélybõl elért 11 pont mindenképpen extra. Érezhetõen akadtak olyan szakaszai annak az estének, amikor sikerült ezen a téren zavarba hozni a házigazdát. Idegenben a 8 szerzett labda és a 16 gólpassz is kifejezetten biztató. Azt mutatja, hogy a játékrendszer mûködött. A dobóformát nézve 63 mezõnykísérletbõl 23 lett sikeres. Elsõsorban a triplák okoztak fejfájását. Hiába lett hat értékesített hárompontosa a Szekszárdnak, ehhez 24 kísérletre volt szükség.

A két csapat eltérõ módon hangolt az összecsapásra. Minden résztvevõ esetében nagy kérdés, hogy mi a jobb döntés egy oda-visszavágós EK-párharc középsõ hétvégéje kapcsán. Amennyiben van rá mód, érdemes-e halasztani a bajnokit vagy nem szabad megtörni a csapat kialakult ritmusát és menni tovább a szokott szerda-szombat menetrenddel. A lengyelek nem játszottak, majd március 6-án mérkõznek meg a Poznan alakulatával. A Szekszárd viszont három hiányzóval, de helyenként kifejezetten jó ritmusú és ponterõs játékkal érvényesítette fölényét a Vasas ellen.

Összességében a 17 pont egy ilyen kaliberû rivális ellen már jelentõsnek mondható lépéshátrány. Kulcsfontosságú lesz a szerdai összecsapáson a kezdés, hogy mennyire sikerül a szekszárdi játékosoknak elsõsorban saját magukkal, majd a lengyelekkel is elhitetni, hogy van esély a csodára. Ez ilyenkor már az idegek csatája is. A mieinkre jellemzõ jó védekezéssel, a magas posztokon a lengyelországihoz hasonló eredményes és szervezett játékkal, illetve valamivel jobb dobóformával, élessé tehetõ a csata.

Hirdetés