Hirdetés
Archivum

Lerakták a PVSK új pécsi csarnokának alapkövét:

:

Hirdetés

Lerakták szerdán a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) több sportág mûvelésére alkalmas – 2000 négyzetméteres -, nettó 860 millió forintból megvalósuló multifunkcionális munkacsarnokának alapkövét a baranyai megyeszékhelyen.

A PVSK Verseny utcai központjában rendezett ünnepségen elhangzott: a parketta-borítású 20×40 méteres küzdõteret is magába foglaló csarnok több mint száz fõ befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik majd a szociális és közösségi terek mellett.

A nagyobb részt társasági adó-támogatásból (TAO) és a pécsi önkormányzat 100 millió forintos támogatásával megépülõ beruházás kivitelezése csütörtökön kezdõdik és tervek szerint jövõre be is fejezõdik. Az eseményen egyúttal felavatták a PVSK két új B3x3-pályáját is, amelyekhez 130 fõs lelátó is tartozik.

Czerpán István, az 1919-ben alapított PVSK elnöke köszöntõjében az összefogás fontosságát hangoztatva és a klub eredményeit, sikereit is felidézve úgy fogalmazott: “mintegy százéves egyesületünk megszolgálta az új csarnokot”.

Közölte: a csarnok délelõttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetõségéhez biztosítja majd a helyszínt.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) fõtitkára méltatta az utánpótlássportolók számának radikális növelését célzó szövetségi programokat. Ezek – folytatta – akkor tudnak valódi eredményt biztosítani, ha a fiatal kosárlabdázó számára megfelelõ eszközöket, szakembereket, és létesítményeket tudnak biztosítani. A szövetség 2011 óta támogatja a tornatermek és csarnokok felújítását és építését – idézte fel. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára a beruházásról hangsúlyozta: “aki épít, annak van jövõje”. A PVSK férfi kosárlabda-szakosztályának elnöki tisztét is betöltõ politikus kitért arra, hogy a jövõ építésének alapját a klub stabil jelene biztosítja, majd köszönetet mondott a beruházást lehetõvé tévõ szereplõknek, köztük az önkormányzatnak, az egyesületnek, annak sportoló legendáinak és a szövetségnek.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a közelmúlt pécsi sportberuházásait felelevenítve arról beszélt, hogy a magyar kormány energiákat nem kímélve próbálja azt a mulasztást pótolni, ami húsz éven keresztül jellemezte a magyar sportéletet, különösen az infrastruktúra területén.

Iványi Dalma, a PVSK kosárlabda utánpótlásedzõje az új munkacsarnokot “hatalmas mérföldkõnek” nevezve kijelentette: a klubnak van múltja, jelene és jövõje. Kitért rá, hogy az új létesítmény sportolóiknak “extra motivációt” is ad. A klub korábbi közlése szerint az új létesítmény építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte.

Forrás: MTI

Hirdetés