Hirdetés
Magyarország

Leslie Vorpahl a DVTK új játékosa:

:

Fotó: DVTK

Hirdetés

A szezon válogatott szünetében bár mérkőzéseket nem rendeztek, az élet nem állt meg a diósgyőri kosárlabdázóknál, amerikai irányítóval bővült a csapat kerete – olvasható a DVTK honlapján.

Az amerikai Leslie Vorpahl ismerős lehet a DVTK szurkolóiknak, hisz már az előző szezonban is Magyarországon játszott. A 2020/2021-es szezont Pécsett, a PINKK-Pécsi 424 csapatánál töltötte, ahol 24 mérkőzésen 14,4 pontot, 4,3 lepattanót, 5,8 gólpasszt és 2,2 labdaszerzést átlagolt. A 168 centiméter magas irányító Németországból, XCYDE Angels csapatától érkezett a magyar bajnokságba, majd a tavalyi szezon után Szekszárdon kezdte meg a felkészülést az idei évadra, ahonnan november elején távozott.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek Miskolcon, különösen tetszik ez a csodálatos új létesítmény, a DVTK Aréna! – köszöntötte a szurkolókat Leslie Vorpahl. – A magyar szurkolók mentalitása nagyszerű és ebben a hatalmas városban biztos, hogy rengetegen szorítanak majd a mi sikereinknek. A csapatban nagy lehetőségek vannak ahhoz, hogy mind a bajnokságban, mind az európai kupában szép eredményeket érjünk el. Igyekszem játékommal a csapat hasznára válni, hogy közösen elérjük az elénk kitűzött célokat!

Vorpahl érkezésével a keret ugyan bővül, de Snežana Bogičevićre sérülés, Medgyessy Dórára pedig betegség miatt nem számíthat átmenetileg Földi Attila vezetőedző.

Dóra kiesésével sajnos lépéskényszerbe kerültünk, ám Leslie érkezése hosszú távon is meg tudja oldani a problémáinkat. Olyan játékost igyekeztünk igazolni, aki beleillik abba a taktikai elképzelésbe, amit a csapattól viszont akarok látni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól be fog illeszkedni, hisz mást vártak el tőle a PINKK-nél és mást Szekszárdon, de mind a két csapatnál szépen megoldotta a feladatát. Nálunk a két játékstílus között valahol félúton lesz a szerepe, mind támadásban, mind védekezésben kulcsa lehet a játékunknak.

– mondta új játékosáról a DVTK honlapján Földi Attila.

Névjegy
Név: Leslie Vorpahl
Állampolgárság: amerikai
Születési idő: 1995.08.08.
Poszt: irányító
Magasság: 168 cm
Mezszám: 1

Pályafutás
2021/2022 DVTK
2021/2022 Atomerőmű KSC Szekszárd
2020/2021 PINKK-Pécsi 424
2019/2020 XCYDE Angels (Németország)

 

Hirdetés