Hirdetés
Archivum

Lesz nõi kosárcsapata Tony Parkernek:

:

Hirdetés

Amirõl szeptemberben még csak kérdõjelesen írtunk, az tavaszra realitássá válhat. A francia válogatott és a San Antonio Spurs sztárja Tony Parker az ASVEL után ezúttal egy nõi csapatban szerez többségi tulajdonrészt Franciaországban.

Szeptemberben egy sajtótájékoztató után röppentek fel azok a hírek, hogy Tony Parker és üzlettársai az ASVEL férfi csapatának üzemeltetése mellett újabb akvizícióra készülnek és a nõi kosárlabdában rejlõ üzleti lehetõségeket vizsgálják. Akkor még nem lehetett tudni a konkrét terveket, de úgy néz ki, hogy az üzletrõl azóta sem tettek le, sõt…

Kedden a Progrés címû lap számolt be arról, hogy a francia élvonalban jelenleg 11. helyen álló Lyon csapatának többségi tulajdonrészét szerezte meg Tony Parker vállalkozása. A lap arról ír, hogy több hónapja zajlanak az egyeztetések és a napokban minden érintett fél áldását adta az üzletre. Ennek keretében Tony Parker lesz a klub többségi tulajdonosa. Mellette a jelenlegi tulajdonosnak Nicolas Forel-nek marad tulajdonrésze és vezetõként a csapat irányítása továbbra is a feladata lesz.

Az ügyrõl egyik érintett fél sem nyilatkozott a sajtónak. A hírek szerint március elején állhatnak a nyilvánosság elé. A ladyhoop.com portál tudósítása azt külön kiemeli, hogy a megállapodás szerint Tony Parkerék akkor sem állnak el a vásárlástól, ha a Lyon búcsúzik az élvonaltól. A tervek egyébként nagyok: európai kupákban szereplõ francia élcsapatot szeretnének.

Tony Parker 2014 óta többségi tulajdonosa az ASVEL együttesének és komolyan veszi a feladatot. Nem csak egyszerû befektetésrõl van szó az esetében, hanem igyekszik kézben tartani az ügyeket, mindamellett, hogy egy profi menedzsment is került az érkezésével a klub élére. Minõségi elõrelépés lenne a lyon-i nõi csapatnál egy hasonló váltás. Alulfinanszírozott klubról van, amely jelenleg semmilyen formában nem versenyképes az élmezõnnyel.

Hirdetés