Hirdetés
Magyarország

Letarolta a Celjét a Pécs

NKA Universitas Pécs - ZKK Cinkarna Celje 105-74 (31-17, 34-20, 26-22, 14-15)

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia - Fűzy Ákos Centerpálya
Földesi Ádám, Szalai Zsolt, Koncsek Balázs

NKA Universitas Pécs: Rátkai 9, Wallace 10/6, Weninger 18/3, Mérész 15, Williams 13. Csere: Laczkó 17/12, Smailbegovic 13, Kiss 10/3, Olawuyi 1, Szakolczi -.

ZKK Cinkarna Celje: Bartelme 10, Ceh 5, Becker 10, Gbemvotor 1, Silva 22/6. Csere: Stirn 9, Zibert 3/3, Uranker 6, Demirovic 8.

Fotó: NKA Universitas Pécs

Hirdetés

A bajnoki rajtot megelőző, utolsó felkészülési mérkőzésén az NKA Universitas Pécs 105-74 arányban múlta felül a szlovén bajnok ZKK Cinkarna Celjét.

Az elején még semmi jel nem utalt arra, hogy a nagyszünetig 65 pontot szór a Pécs ellenfele kosarába, akik 8-2-ről 8-7-re felzárkóztak a hazaiak időkérését követően. A folytatásban azonban fokozatosan egyre nagyobb lendületbe jöttek Jovan Gorec lányai és már az első negyed végére többen kimagasló dobóteljesítménnyel rukkoltak elő. A második negyedben még tudta fokozni mindezt a pécsi együttes, s a szünetre egészen elképesztő, 65-37-es állást tudtak regisztrálni. Extra, 79%-os pontossággal céloztak a kétpontos dobások tekintetében a félidőig, elsősorban Weninger Virág, Kiss Angelika és Mérész Beatrix csillogott ebben a szakaszban.

A nagyszünet után hasonlóan magas fordulatszámon játszott a Pécs, rengeteg akciót vezettek, amibe azért néhány hiba is becsúszott. Ezzel együtt továbbra is őrizték a 3| pont körüli előnyt, fiataljaik is jól játszottak, Laczkó Sára például egészen extra támadó produkciót nyújtott – 100%-kal dobta a 17/12 pontját. Rátkai Eszter is remekül mozgatta a csapatot, első számú irányítójukat, Matea Tadicot továbbra is nélkülözniük kellett a pécsieknek sérülés miatt. A negyedik negyedben a találkozó tulajdonképpen már eldőlt, ám a Celje megpróbált keménységben, agresszivitásban partiba lenni a Péccsel. Szakolczi Dia bokasérülést szenvedett, a hátralévő időre egy picit le is lassult a pécsiek játéka és kevesebb kosár született, végül azonban nagyarányú győzelmet aratott Jovan Gorec csapata a szlovén bajnokcsapat felett.

A mai az utolsó felkészülési mérkőzésünk volt a bajnoki rajt előtt, az a csapat ellen, amely tavaly megnyerte az Adria ligát. Kicsit fáradtnak tűntek, de jó volt egy olyan gárda ellen játszani, amely más stílust képvisel, mint a magyar csapatok. Elégedett vagyok a mai játékunkkal, hogy mindenkinek tudtam megfelelő percet adni a pályán, örömteli volt Laczkó Sári és Rátkai Eszti teljesítménye. Ellenfelünknél szerepelt három U18-as Európa-bajnok és abszolút fel tudták venni a versenyt fiataljaink velük. Látszik minden játékosunkon, a fiatalokon is a fejlődés, ennek nagyon örülök, mert ettől tudunk jobbak lenni.

– nyilatkozta Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője a találkozót követően.

Hirdetés