Hirdetés
Archivum

Letölthetõ a 2016/2017-es Versenynaptár:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, múlt héten az MKOSZ Elnöksége a szolnoki ülésén jóváhagyta a 2016/2017-es évad versenynaptárát. Ezt a napokban tette letölthetõvé a szövetség a hivatalos honlapján.

A versenynaptár a korábbi évekhez képest drasztikus újításokat nem hoz. Mivel az élvonal 11 csapatos lesz, így 22 fordulós alapszakasszal számolhatunk, mely során minden héten egy csapat szünnapos. A bajnokság október elsõ hétvégéjén indul és mindössze egy hétközi forduló lesz, majd a negyedik kör, melyre október közepén kerül sor.

A következõ szezonban egy válogatott szünettel számolhatunk, mely során november utolsó két hetében nem rendeznek bajnoki mérkõzéseket. Ekkor kerül sor az Eb-selejtezõk utolsó két fordulójára. Emellett a junior bajnoki döntõ szakítja meg az alapszakaszt. A rendezvény az alapszakasz utolsó fordulóját megelõzõen március harmadik hétvégéjére van beírva.

A Magyar Kupa nyolcas döntõjére, amely az elmúlt évadban csúnyán ütközött az Európa Kupa negyeddöntõjével, ezúttal március utolsó és április elsõ napjaiban kerülhet sor a tervek szerint. A rájátszás ezt követõ szerdán indulna és a bajnoki finálé legutolsó lehetséges játéknapjai május elejére eshetnek.

A pontos élvonalbeli bajnoki menterendet, konkrét idõpontokkal majd a csapatok idõpont-egyeztetõje után ismerhetjük meg.

Forrás: kosarsport.hu
 

Hirdetés