Hirdetés
Archivum

Lettország ellen zárja prágai szereplését válogatottunk:

:

Hirdetés

Szombaton lezárul a prágai nemzetközi felkészülési torna, Az utolsó játéknapon válogatottunk az Európa-bajnokság társ-házigazdájával Lettországgal mérkõzik.

Pénteken délután megszerezte elsõ gyõzelmét a felkészülés alatt válogatottunk. Ennek a mondatnak pedig nem szabad lebecsülni a jelentõségét. Minden csapat, minden közösség életében nagyon fontosak a kemény munka, terhelés után elért sikerélmények. Ugyanúgy segíti a felkészülést, a ráhangolódást a kontinenstornára, mint bármilyen játékelem gyakorlása. A csehek elleni felemás teljesítményt kvöetõen a bosnyákok ellen a mérkõzés nagyobb részében kiegyensúlyozottnak bizonyult Székely Norbert együttese.

Nyilván a két riválist nem lehet (és nem is kell) összehasonlítani, ugyanakkor a közel 50%-os mezõnymutató, a majdnem hibátlan büntetõzés, válogatottunk összpontosítását, motiváltságát dicséri. Igazi csapatteljesítményt láthattunk 21 gólpasszal, 10 szerzett labdával és 20 gyorsindításos ponttal. A szakmai stáb mély rotációt alkalmazott, mely során 34 pont jött a padról. A 44 lepattanót is ki kell emelni. Nagyon úgy néz ki, hogy festékben igencsak rendben leszünk. Ezekre mind-mind lehet építeni a folytatásban. Értékes délután volt.

A lettekkel a burgos-i tornán már mérkõzött a magyar válogatott. Nem sikerült igazán jól az a találkozó. Nem is feltétlenül a 79-65-ös vereség ténye, hanem annak módja volt kedvezõtlen. Nem volt igazán éles azon a délutánon a magyar válogatott. Bízzunk benne, hogy ezúttal erre nem lesz panasz. Erõs, jó szerkezetû gárda a lett. A prágai mezõnyt elnézve az elsõ két nap után talán a legjobb benyomást õk tették. Pénteken 69-63-ra verték a cseheket.

A legutóbbi meccsükön õk is közel 50%-al dobtak mezõny, értékesítettek hét triplát és volt 19 gólpasszuk. A lepattanócsatát 45-30-ra nyerték és festékbõl jött 34 pontjuk. Nagyon komoly erõfelmérõ és kihívás lesz ellenük játszani. A lettek igazi erõssége, hogy kiváló egységet alkotnak az olyan rutinosabb játékosok, mint Babkina, Brumermane, Melnika, Vitola és a korosztályos válogatottakból feljövõ vagy éppen az Egyesült Államokból hazatérõ fiatalok. Emellett egészséges egyensúly, munkamegosztás mutatkozik a magas játékosok és a külsõ sor között.

Hirdetés