Hirdetés
Archivum

Lettország és Franciaország is bemutatkozott a VB-résztvevõk közül:

:

Hirdetés

A napokban megkezdõdött a szeptemberi tenerifei Világbajnokságot megelõzõ felkészülési meccsek hosszú sora. Elsõként az európai válogatottak közül Lettország és Franciaország lépett pályára.

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

A lettek Rigában egy háromnapos nemzetközi torna házigazdái voltak. Ezen három olyan együttessel mérkõztek, akik már a novemberi Eb-selejtezõkre hangolnak. Köztük voltak az oroszok, akik a mi csoportunkban szerepelnek. Mellettük a svédekkel és az ukránokkal játszottak. A lett válogatott ugyan elõrébb tartott a felkészülésben, mint riválisai, de az erõs mezõnyben igencsak megszorongatták õket.

A svédek 67-62-es legyõzése során a dupla-duplát (16 pont, 10 lepattanó) elérõ Anete ©teinberga remekelt. Az oroszok elleni presztízsrangadón 71-66-ra alulmaradtak. Hiába Kitija Laksa 19 pontja és Anete ©teinberga újabb dupla-duplája (18 pont, 12 lepattanó), a végjátékot elrontották. Ez egyébként azt is mutatja számunkra az Eb-selejtezõ elõtt, hogy az oroszok egyre inkább együtt vannak. Evgeniya Belyakova hozott extrát, 21 pontot ért el.

A harmadik találkozón Ukrajna nem okozott gondot a letteknek, 80-59-re múlták felül õket. Négyen is 10 egység fülé jutottak a keretükbõl, Aija Putniņa 14 pontját kell kiemelni.

Fotó: ffbb.com

Fotó: ffbb.com

Franciaország Anglet városában fogadta hétfõn és kedden Olaszországot. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda, de itt is igaz, hogy a felkészülés teljesen más szakaszában jártak a felek. A franciák az elsõ meccsen 74-44-es sikert ünnepelhettek. Sandrine Gruda 19 ponttal remekelt.

A második találkozón szintén 74 pontig jutottak a hazaiak és ekkor 53-at kaptak. A francia gárdában Marine Johannes 21 pontot ért el. Sandrine Gruda pedig 19 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát jegyzett.

Hirdetés