Hirdetés
Archivum

Lettország korosztályos csapatai tartoltak a Balti országok kupáján:

:

Hirdetés

Ami a visegrádi országok számára az Olimpiai Reménységek Versenye, az a Balti országok utánpótlás versenyrendszerében a Balti-tenger Kupa. A rangos tornán U16-os és U18-as korosztályban is összemérik az erejüket a válogatottak. Mindkét korosztályban lett siker született.

Fotó: bsbc.ee

Fotó: bsbc.ee

Január 2. és 5. között Tallin ad otthont a Balti-tenger Kupának. Az U18-as leány tornán veretlenül végzett az élen Lettország. Az észteket 80-61-re, a svédeket 77-59-re, míg a finneket 93-81-re gyõzték le. Az MVP-nek a FIBA korosztályos tornáin is bizonyító lett Laura Melderét választották, aki a három találkozón 23 pont, 14 lepattanó átlaggal zárt. A lettek mögött Finnország, Észtország, Svédország sorrendben végeztek a résztvevõk.

Az U16-os korcsoportban szintén veretlenül fejezték be a küzdelmeket a lettek. Itt 82-66-ra gyõzték le az észteket, majd 94-53-ra a svédeket és 79-65-re a finneket. Ebben a korcsoportban szintén a lett csapat adta az MVP-t. Kartere Kolina 13 pont, 5 lepattanó átlagot hozott össze a három összecsapáson. A lettek mögött itt is Finnország, Észtország, Svédország sorrend alakult ki.

Fotó: bsbc.ee

Fotó: bsbc.ee

Hirdetés