Hirdetés
Archivum

Lettországban szerepel az orosz válogatott:

:

Hirdetés

Lassan megkezdõdik a felkészülési mérkõzések sorozata a 2019-es Európa-bajnokságra készülõ válogatottak között. Szombaton Rigában találkozik zárt kapus, nem hivatalos összecsapáson az orosz és a lett válogatott.

Fotó: russiabasket.ru

Fotó: russiabasket.ru

A két csapat eltérõ szakaszában tart a közös munkának. Az oroszok már május 10-én megkezdték az edzõtábort. Fokozatosan egészült ki a keretük a legjobbakkal. Jelen pillanatban a Los Angeles Sparks-nál készülõ Maria Vadeevát leszámítva már mindenki rendelkezésre áll. Pénteken Rigába 16 fõs kerettel repültek, melyet Elena Beglova, Evgeniia Beliakova, Elizaveta Komarova , Kseniia-Levchenko, Daria Namok, Karina Nizamova, Ekaterina Fedorenkova, Adelina Abayburova, Julia Gladkova, Anna-Leshkovtseva, Anastasiia Logunova, Raisa Musina, Anastasia Shilova, Natalia Vieru, Zhosselina Maiga és Albina Razheva alkot.

Az oroszok a rigai vendégszereplés után május 31-én és június 1-én Moszkvában fogadják Svédországot. Ekkor már a tervek szerint Vadeeva is ott lesz a társakkal. Természetesen nem minden a zseniális képességekkel rendelkezõ center körül mozog. Bár a WNBA szereplés miatt nagy figyelmet élvez. Korábban már közöltünk egy részletes összeállítást a csapatuk felkészülésérõl. Ebben Olaf Lange is kiemelte, hogy az orosz kosárlabda erõssége ugyan mindig a magas játékosokban állt. Ez most sincs másként, de fel kell készülniük olyan riválisok ellen is, akik végig futni fognak mozgékony kicsikre építve. Itt igyekszik behozni új elemeket.

A lettek még csak hétfõn álltak munkába. Az elsõ edzésükön 11 bevethetõ játékossal számolhatott a szakmai stábjuk. Paula Strautmane és Laura Meldere késõbb csatlakozott. Ketten (Elizabete Bulāne, Aleksa Gulbe) érkeznek majd a következõ héten. Bulāne tanulmányi kötelezettségeknek tesz eleget, míg Gulbe egyéni edzésmunkát végez és sérülés után lábadozik. A honosított Shey Peddy még az Egyesült Államokban tartózkodik, Õ szintén késõbb csatlakozik. A lettek majd elsõ hivatalos mérkõzéseiket ugyanazon a burgosi tornán játsszák Spanyolországban, ahol a mieink is pályára lépnek.

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

Hirdetés