Hirdetés
Archivum

Lettországban szerepeltek a fehéroroszok:

:

Hirdetés

A nantes-i olimpiai selejtezõtornára készülõ fehérorosz válogatott kedden és szerdán Rigában szerepelt, ahol két mérkõzést vívtak a megfiatalított lett válogatottal.

Fotó: basket.lv

Fotó: basket.lv

A fehéroroszok két fontos játékos nélkül utaztak Lettországba. Anastasiya Verameyenka május 27-én csatlakozik a kerethez, míg a honosított Lindsey Harding az elõzetes megállapodás szerint június 2-án érkezik meg az Egyesült Államokból. A lettek a magyar válogatotthoz is hasonlóan a novemberi EB-selejtezõkre hangolnak. Ennek megfelelõen egy kísérleti csapattal álltak fel, több rutinos játékos nincs ott a társaival, ellenben az U20-as válogatottjuk legjobbjai és nem kevesebb, mint hét Egyesült Államokban tanuló fiatal tehetség kapott meghívót a bõ keretbe.

Mindkét mérkõzést a lettek nyerték. Az elsõ találkozón 59-57-es hazai gyõzelem született, ekkor 1.8 másodperccel a lefújás elõtt a pár hónapot hazánkban is eltöltõ Aija Putnina szerezte a gyõztes kosarat. A második találkozót 65-60-ra hozták a lettek. Ezt az összecsapást három negyeden át uralta a fehérorosz gárda, de végül a 20-5-ös negyedik negyeddel a hazaiak szerezték meg a gyõzelmet.

A DVTK légiósa Tatsiana Likhtarovich az elsõ meccsen 28 percet töltött a pályán és 9 pontot, illetve 4 lepattanót jegyzett. A második találkozón 23 perc alatt 2 pont és 3 lepattanó került a neve mellé.

Hirdetés