Hirdetés
Archivum

Lettországgal legyõzésével délután az Eb-részvételért játszhat a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 18-12-re legyõzte Lettországot az andorrai EB-selejtezõ második játéknapján. Ezzel csapatunk 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel csoportja második helyén végzett Szerbia mögött. A tervezett menetrend szerint 17 óra 50 perctõl a B-csoport harmadik helyezettjével mérkõznek a magyar lányok az Eb-részvételért.

A magyar válogatott mérkõzése elõtt csapott össze Észtország és Szerbia. Ezen a találkozón a szerbek 21-12-es gyõzelmet arattak, amivel bebiztosították elsõ helyüket a csoportban és ezzel együtt az is eldõlt, hogy válogatottunk biztosan folytathatja délután. A lettek elleni siker esetén a második, vereség esetén a harmadik helyrõl várhatott ellenfélre a magyar csapat. A lettek az elsõ napon megtréfálták a szerbeket, így mindenképpen oda kellett figyelni ellenük. A tétnek megfelelõen magas hõfokon kezdett válogatottunk: Ruják Nóra szerezte az elsõ három találatot, amivel 3-0-s elõnyt építettünk fel. A folytatásban egy duplával zárkózott riválisunk, de erre Theodoreán Alexandra azonnal válaszolt.

Ruják és Bozóki Bettina újabb pontjai után 7-3-ról érkezett el az elsõ játékmegszakítás. Visszatérve tovább növelte elõnyét a magyar csapat. Bozóki és Theodoreán is kétszer-kétszer villant, amivel 11-4-re léptünk el. Ezt követõen az ekkor már 5. pontját szerzõ Ruják révén 12-4-nél alakítottuk ki a meccs legnagyobb különbségét. A letteknek ekkora hátrányban a távoli dobások maradtak, amikbõl eredményesnek is bizonyultak. Két duplával 12-8-nál látótávolságba értek. Medgyessy Dóra azonban gondoskodott arról remek betörésekkel, hogy ne kerüljön veszélybe a siker. A hajrába 14-8-ról fordultunk és itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A lettek 16-10 után egy duplával még faragtak a hátrányukon, az utolsó percben végül Medgyessy és Ruják alakították ki a 18-12-es végeredményt.

A B-csoportból Szerbia már biztosan résztvevõje a bukaresti kontinenstornának. A magyar válogatott a négyes második helyezettjeként várja a folytatást. 17 óra 50 perctõl az A-csoport harmadik helyezettje, várhatóan Görögország vagy Azerbajdzsán, lesz a rivális. Itt nem kell számolgatni. A gyõztes utazhat a román fõvárosban megrendezésre kerülõ Európa-bajnokságra.

Eredmény
Lettország – Magyarország 12-18

A B-csoport végeredménye

Hirdetés