Hirdetés
Archivum

Lettországot is legyõzte a formálódó magyar válogatott:

:

Hirdetés

Egy sok hibával tarkított összecsapáson a magyar válogatott 59-56-ra legyõzte Lettországot. A soproni mérkõzésen a negyedik negyedben ezúttal 13 pontos elõnyt adott le a magyar csapat.

Lettország – Magyarország 56-59 (9-14, 14-19, 17-18, 16-8)

Legjobb dobók:

Magyarország: Quigley 16, Horti 12, Szécsi 10

Lettország: Krastina 13, Putnina 11, Karklina 10

A pénteki Szlovákia elleni mérkõzés után ismét egy olyan ellenfél várt a magyar válogatottra, mely 2011-ben ott volt az Európa-bajnokságon és a selejtezõsorozatnak úgy vág neki, hogy szeretné kivívni a részvételt a 2013-as kontinenstornán.

Nagyon jól kezdett a magyar válogatott. Raksányi igyekezett lemásolni Nagy-Bujdosó pénteki nyitányát egy duplával és egy triplával, melynek köszönhetõen másfél perc után 5-0 állt az eredményjelzõn. Pontosabban 0-5, mert a pályaválasztó papíron Lettország volt. A legjobbjaink a játékrész feléhez közeledve már 9-0-s elõnyben voltak, de ahogy a szlovákok ellen, úgy ezúttal is elfogyott a nagy elõny. A negyed végjátékához közeledve 12-9-re jöttek fel a vendégek, majd végül 10 perc játék után Quigley dupláját követõen 14-9-es állást jegyezhettünk fel.

A második szakasz eleje rengeteg pontatlanságot hozott mindkét oldalon, így joggal foghatták a fejüket a gondterhelt szakvezetõk. A forgatókönyv ugyanaz volt, mint az elsõ szakaszban. A magyar együttes 16-9-re is vezetett, majd egy 6-0-s futással 16-15-re szépítettek a lettek. Szerencsére a szünet elõtti percek a magyar válogatottról, különösen Quigley-rõl és Hortiról szóltak. Quigley egy szép villanással 25-18-as elõnyhöz jutatta a csapatot, majd két büntetõt is értékesített. 27-18-nál pedig elõször járt 10 egység környékén a differencia. Az utolsó másfél percben Horti Dóra szerzett 6 pontot, közte 4 büntetõt értékesítve. A félidõben így 33-23-as magyar vezetést jegyezhettünk fel.

A harmadik negyedben állandósulni látszott a 10 pontos differencia a két csapat között. 43-32 után azonban Krastina és Eibele révén fél perc alatt két triplát süllyesztettek el a vendégek, mellyel 5 pontra olvadt a különbség. Ennél közelebb ekkor még nem kerültek a lettek, akik a negyed utolsó három percében nem találtak be. Eközben a mieinknél Quigley törte meg a kosárcsendet, majd Szécsi és Simon is eredményes volt, így 30 perc után 51-40-es állást regisztrálhattunk.

A negyedik szakasz elején megnyílt az esély a nagy különbségû gyõzelemre. A lettek három perc alatt mindössze egy büntetõt értékesítettek, így Szécsi triplája után 54-41-nél a 13 egységet is elérte a differencia. A menetrendszerinti hullámvölgy azonban ismét elérte a válogatottat… Krastina triplájával 5 perccel a lefújás elõtt jöttek 10 pont alá a vendégek, majd Putnina találatát követõen másfél perccel a mérkõzés vége elõtt 56-56-nál egyenlõ volt az állás. A mérkõzés hajráját idõkérések sora törte meg, de Quigley nem hibázott büntetõt, az 59-56-os végeredményt pedig Nagy-Bujdosó egy sikeres büntetõje állította be.

A magyar válogatott a 16 pontos Quigley és a 12 pontos Horti vezérletével ismét úgy aratott gyõzelmet, hogy a negyedik szakaszban az eddigi három felkészülési találkozójához hasonlóan jelentõs elõnyt adott le. Az EB-selejtezõk kezdetéig ezeket a hullámvölgyeket minimalizálni kell.

Statisztika

Hirdetés