Hirdetés
Archivum

Leuchanka aláírt Atlantába, kérdéses a válogatottbeli szereplése:

:

Hirdetés

Yelena Leuchanka a hivatalos honlapján bejelentette, hogy 2012-ben visszatér a tengerentúlra és az Atlanta Dream együttesében szerepel a WNBA-ben.

A fehérorosz sztárcenter 2010-ben játszott utoljára a tengerentúli profi ligában, akkor 32 alapszakasz mérkõzésen 4.2 pontot és 2.6 lepattanót átlagolt a Dream színeiben. Leuchanka az Orosz bajnokság végeztével csatlakozik az Atlantához és az elmúlt két évben WNBA döntõt játszó csapattal nem titkoltan szeretne felérni a csúcsra.

A 2010-es világbajnokság All-Star ötösébe is beválasztott center a hivatalos honlapján reményét fejezte, hogy a WNBA kötelezettségeit össze tudja egyeztetni az Európa-bajnoki selejtezõkkel. Mint ismeretes a fehéroroszok az A-csoportba kaptak besorolást, ahol a magyar válogatottal, illetve Izrael, Portugália és Ukrajna legjobbjaival találkoznak.

Az elmúlt években nem volt jellemzõ, hogy a WNBA-játékosok be tudtak volna csatlakozni a válogatottjaik Európa-bajnoki selejtezõibe. Mondani sem kell, óriási esélyt és lehetõséget jelentene a magyar válogatottnak, ha Leuchanka nélkül játszanák le a sorozatot a fehéroroszok.
 

Hirdetés