Hirdetés
Archivum

Leucsankával a rájátszásba masírozna a Gorzow:

:

Hirdetés

Nagy reményekkel várja a 2010/2011-es EuroLiga szezont a Gorzow. A lengyel kiscsapatnál szeretnék túlszárnyalni legutóbbi nemzetközi szereplésüket, amikor a legrangosabb európai kupasorozatban 10 mérkõzésükbõl mindössze hármat nyertek meg és nem jutottak be a rájátszásba. Dariusz Maciejewski gárdájának van oka a bizakodásra, miután az elõttünk álló szezontól az együttesét erõsíti a fehéroroszok sztárja, Jelena Leucsanka.

A világbajnokság után méltatlanul keveset foglalkoztunk a fehéroroszokkal. Veramejenka orenburgi kalandját kiemeltünk, de azon kívül a többi kulcsemberük nem került elõtérbe, pedig az EuroLigás csapatoknál nagyon számítanak rájuk.

A VB All-Star csapatába is beválasztott Jelena Leucsanka Gorzow-ban pattogtat az elõttünk álló szezonban, ahol nem kevesebbet várnak tõle, mint hogy a legrangosabb európai kupasorozat rájátszásába vezesse társait. Dariusz Maciejewski gárdájában a VB-n 14.8 pontot és 8.8 lepattanót átlagoló sztárcenter mellett az amerikai irányítótól, Samantha Richards-tól számítanak extra produkcióra.

„Bízom benne, hogy bejutunk a rájátszásba. Alig várom a közös munkát Leucsankával. Egy biztos, hogy nyelvi nehézségeink nem lesznek, mivel korábban rengeteg idõt töltöttem Oroszországban és beszélek oroszul. Vezéregyéniségként számítunk rá, csak úgy, mint Samanthára. Õk kiváló játékosok és remek emberek. Ilyen egyéniségek kellenek ebbe a csapatba. Nem lesz rossz keretünk, mivel itt van Leucsanka és Samantha Richards mellett négy lengyel válogatott, a WNBA rutinnal rendelkezõ Kalana Greene és a brit válogatott Johannah Leedham.” – mutatta be hölgykoszorúját Maciejewski.

Hangzatosak a gorzow-i tervek, de, hogy a Valencia, a Brno, a Bourges, a Schio és az Orenburg ellenében sikerül-e kivívniuk a továbbjutást, az kérdéses.

Hirdetés